Svijet

U Njemačkoj svaka peta mlada osoba živi u bijedi

0106Njemci
S
vaki peti mladi Njemac živi u siromaštvu ili je izložen toj opasnosti, pokazuju rezultati studije pod nazivom Monitor Jugendarmut, prema kojoj su nemaštinom pogođeni prije svega oni nižeg obrazovnog nivoa i bez zanimanja.

U Njemačkoj svaka peta mlada osoba živi u bijedi
Portal AnalitikaIzvor

Autori studije pod pojmom siromaštvo mladih podrazumijevaju nedostatak materijalnih dobara, ali i loš status u društvu. Kada je riječ o siromašnima u Njemačkoj, anketa objavljena početkom godine, pokazala je da je većina Njemaca, njih 66 odsto, spremno čak da podrži i povećanje poreza, kako bi se pomoglo siromašnoj djeci i mladima, prenosi SEEbiz.

Njemačka štampa pisala je da preko 2,4 miliona djece i mladih živi u siromaštvu.

Roditelji te djece i omladinaca raspolažu sa manje od 60 odsto prosječne neto zarade, koja bi za bračni par sa jednim djetetom, iznosila 1,56 hiljada eura navodi se u studiji Instituta WSI.

Prema podacima iz studije, siromaštvo najčešće pogađa djecu u pokrajini Meklenburg-Prednjoj Pomeraniji, smještenoj na obalama Baltika i granici prema Poljskoj, gdje prosječna kvota siromaštva djece iznosi 33,5 odsto.

Statistika pokazuje da u toj pokrajini 25,1 odsto djece ispod 15 godina živi od socijalne pomoći koju roditelji primaju.

Izvor: MINA; foto: dailymail.co.uk

Portal Analitika