Region

Ilić: Za rušenje 1.500 do 2.000 kuća

ilic
M
inistar zadužen za vanredne situacije Srbije Velimir Ilić kaže da je u poplavljenim opštinama koje je obišao od 1.500 do 2.000 stambenih objekata za rušenje.

Ilić: Za rušenje 1.500 do 2.000 kuća
Portal AnalitikaIzvor

Ilić je za Novosti rekao da je obišao više od 80 odsto poplavljenih opština.

"Vlada Srbije će početi sanaciju kuća i izgradnju novih zdanja za one koji su ostali bez krova nad glavom. Do zime će svi dobiti svoje domove", rekao je Ilić.

On je podsjetio da su premijer Aleksandar Vučić i Vlada Srbije zauzeli stav da to mora da se uradi, dodajući da je potrebno malo strpljenja jer ne može sve odjednom ali da će svi dobiti krov nad glavom.

Prema riječima Ilića, lokalne samouprave će obezbijediti lokacije gde će se zidati kuće i priključke na komunalnu infrastrukturu.

Ministar ističe da su nabavljene mašine za sušenje kuća da bi sanacija mogla da krene što prije i ocjenjuje da će u velikom poslu obnove biti pokrenuta lokalna gradjevinska operativa.

Novosti pišu da će objekti biti razvrstani u šest kategorija u zavisnosti od stepena oštećenja, pri čemu će za prvu i drugu biti riječ o manjem obimu radova, dok će za treću, četvrtu ili petu neophodan projekat sanacije, posebno za petu, gdje će biti svrstani objekti sa oštećenjima na konstruktivnom sistemu.

 

 

Portal Analitika