Svijet

VIDEO: Otišao je s kamerom u Sjevernu Koreju i šokirao se viđenim

3105koreja
A
ram Pan očekivao je golu zemlju i tužne ljude, a u Sjevernoj Koreji doživio je nešto sasvim suprotno.

VIDEO: Otišao je s kamerom u Sjevernu Koreju i šokirao se viđenim
Portal AnalitikaIzvor

Singapurski fotograf Aram Pan pružio je nov način gledanja na Sjevernu Koreju zahvaljujući njegovim spektakularnim fotografijama i video zapisima iz zemlje. Projekat je počeo kada je jedan dan dobio odgovor na molbe koje je slao sjevernokorejskim službenicima u kojima je tražio da mu dopuste fotografisanje u zemlji.



'Čuo sam da je teško ili nemoguće novinarima i fotografima napraviti nešto ovakvo i nemam pojma kako je sve došlo na svoje mjesto', rekao je i dodao da on nije bio neka košarkaška zvijezda ili direktor nego običan fotograf.



'Možda je to sreća, možda netko voli moj portfelj', pokušao je da objasni zašto je dobio dopuštenje za projekt.



Kada je krenuo na put pripremio se na scene gole zemlje i jako tužnih ljudi kakve je vidio u BBC-jevom dokumentarcu o toj zemlji. Međutim, šokirao se onim što ga je dočekalo.



Tokom posjete 2013. godine bio je svjedok da stanovnici uživaju u vodenim parkovima, a tu su i kilometri usjeva spremnih za žetvu što je potpuno razbilo sve njegove iluzije o tome kako će taj odmor izgledati. Bilo je tu i djevojaka koje se igraju na plaži, frizerskih salona, odbojke.



Za razliku od drugih turista koji su morali da skrivaju fotoaparate, on to nije morao da radi, kako kaže, iz vrlo jednostavnog razloga - samo je zatražio dopuštenje. Zemlju je posjetio dva puta, a povratak planira već ove godine.





foto: dnevnik.hr

Portal Analitika