Fudbal

VIDEO: Džeko bolji od Drogbe, pobjeda ''furije''

DzekkoBosna
U
okviru priprema za Mundijal u Brazilu, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je Obalu Slonovače sa 2:1, Urugvaj je sa 1:0 bio bolji od Sjeverne Irske, dok su ranioci titule, reprezentativci Španije, sa 2:0 trijumfovali protiv Bolivije.

VIDEO: Džeko bolji od Drogbe, pobjeda ''furije''
Portal AnalitikaIzvor

Dva gola Edna Džeka bila su dovoljna da se savladaju "slonovi" u Sent Luisu, a selektoru Safetu Sušiću isplatila se taktika sa formacijom 4-2-3-1. Didije Drogba je u igru ušao tek u 63. minutu umjesto Traorea, a postavio je konačan rezultat iz slobodnog udarca tokom sudijske nadoknade vremena.

Španija je igrala protiv Bolivije čiji je otpor slomljen tek u 51. minutu iz penala, a u centru pažnje bio je Fernando Tores. Hladnokrvno je izveo penal laganim plasiranjem po sredini. Drugi gol bio je djelo Andresa inijeste, čije je elegantno plasiranje u mrežu sa distance golman Kinonez mogao samo pogledom da isprati. Visente del Boske je meč počeo sa postavom Reina, Moreno, Martinez, Pike, Aspilikueta, Ćavi, Ituraspe, Kazorla, Mata, Tores i Pedro, da bi u nastavku šansu dao Albiolu, Busketsu, Delofeu, Fabregasu, Inijesti i Silvi.

Prijateljski mečevi:

Španija - Bolivija 2:0 (0:0)

(Tores 51p, Inijesta 84)

Urugvaj - Severna Irska 1:0 (0:0)

(Stuani 61)

BiH - Obala Slonovače 2:1 (1:0)

(Džeko 17, 53 - Drogba 91)

Čile - Egipat 3:2 (1:2)

(Diaz 26, Vargas 60, 78 - Salah 12, Kamar 16)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Portal Analitika