Politika

ĐONOVIĆ: SDP ne bi smio u koalicije sa anticrnogorskim partijama

okslika1
N
ekadašnji predsjednik Liberalnog saveza Crne Gore i njen dugogodišnji poslanik Ranko Đonović ocijenio je u emisiji ‘’Živa istina’’ autora Darka Šukovića da bi eventualna koalicija SDP-a ali i DPS-a sa anticrnogorskim strankama značila sunovrat tih partija. Đonović, koji je na izborima u Podgorici javno podržao nosioca koalicije ''Evropsko lice Podgorice'' Dragana Bogojevića je dodao da smatra da su dobar dio Demokratskog fronta i SNP-a opozicija Crna Gori i da kao takvi nijesu poželjni potencijalni koalicioni partneri.

ĐONOVIĆ: SDP ne bi smio u koalicije sa anticrnogorskim partijama
Portal AnalitikaIzvor

- Kada glasate opoziciju vi ne znate zašto ste glasali. Apsolutno ne biste mogli da znate zašto ste glasali. Osim toga, mislim da je nikako moguća, sem ukoliko neko hoće da pravi vlastiti sunovrat, da partije poput SDP-a i DPS-a mogu da prave koalicije sa anticrnogorskim partijama, odnosno onim partijama koje su prije svega opozicija Crnoj Gori.

Đonović je pojasnio da smatra dobar dio Demokratskog fronta i SNP-a su opozicija DPS-u samo zato što su opozicija Crnoj Gori.

Naravno ne Crnoj Gori kakvu je oni vide. A to je ona prosperitetna Crna Gora i okrenuta Evropi. To bi bila Crna Gora bez crnogorskih osobina. Šta bi bila država kakvu je oni vide, naveo je Đonović.

oksdp2
Đonović
je ocijenio da je za razliku od koalicije SDP-Pozitivna, DPS napravio odličan rezulat.

Oni su 29 mandata u Podgorici imali 1992-93. godine kada nijesmo znali ni šta nas je snašlo. On je rekao da se potencijalnomiranje for vlasti u Podgorici svelo samo na dva slova. To je žalosno bilo bi dobro da je vlast smjenjiva ali je za takvo stanje isključivo odgovorna opozicija.

- U čitavoj opoziciji imate Pozitivnu Crnu Goru koja, kao što rekoh, luta i ne zna svoj pravac. Pozitivna je na parlamentarnim izborima postigla sjajan rezulatat. Samo je u Podgorici imala 11 hiljada glasova i oni su sa zajedno sa SDP-om na ovim lokalnim izborima izgubili više od pola glasova. Ako ne mogu da zaključe zašto je uslijedio taj pad onda su u problemu. Mislim da je SDP svjestan te činjenice. Definitivno, Pozitivna je napustila svoj izvorni program i priklonila se Demokratskom frontu. Koji to glasač koji voli Crnu Goru i koji je na pozicijama Crne Gore hoće da dajući glas Pozitivnoj daje glas Pozitivnoj, zapitao se on.

Đonović je kazao da je svoj glas kroz SDP dao i Pozitivnoj očekujući da će se oni vratiti svom izvornom programu.

-Zašto oni ne mogu da naprave koaliciju sa DPS-om. Zašto ih ne mogu usloviti određenim uslovima za zajedničku vlast. Ako DPS neče da se ponaša onako kao treba oni mogu izaći iz te vlasti izazvati nove izbore, naveo je on.

Objašnjavajući izborni uspjeh SNP-a U Podgorici, Đonović je kazao da je nosilac liste Aleksa Bečić nakon rigidnih stavova u početku počeo da priča pravu priču.

- Ali, uvijek postoji ono ali. Bečić nije došao iz prpoevropske građanske stranke već nacionalističke stranke koja ide po mišljenje u Rusiju i u SPC. Možda je i to razlog njihovog uspjeha, zaključio je Đonović.

 

 

Portal Analitika