Politika

Filipović:Treba još jednom razmisliti o formi ugovora za prodaju Kraljičine plaže

2804filipovic
V
lada je na jučerašnjoj sjednici usvojila Ugovor o kupoprodaji "Kraljičine plaže“, kojim je definisana izgradnja integrisane turističke destinacije, u skladu sa najvišim međunarodnim principima održivog projektovanja. Takvom odlukom Vlade nijesu iznenađeni u lokalnom SDP, koji su inače nedavno povukli saglasnost za prodaju zemljišta, kada su se predsjednici Budve i Bara dogovorili i preporučili Vladi da krene u milionski posao.

Filipović:Treba još jednom razmisliti o formi ugovora za prodaju Kraljičine plaže
Portal AnalitikaIzvor

Potpredsjenik Opštine Budva Ljubo Filipović kaže:

« Odluka Vlade je u neku ruku bila očekivana, tako da ostaje da vidimo kako će Skupština odlučiti, ne bih volio da prejudiciram kakvu će odluku donijeti parlament, mislim da bi još jednom trebalo razmisliti o formi ugovora».

Takav ugovor, smatra Filipović pričinio bi nesagledivu štetu Opštini i državi. I od takvog stava odustati neće, pojašanjava i zašto:

« Radi se o prodaji neurbanizovanog zemljišta, zatim cijena je niža od zvanično procijenjene cijene od straneUprave za nekretnine, osim toga ugovor sadži tu jednu stavku, koji anticipira odluku parlamenta».

Podsjećamo, predsjednik Opštine Budva Lazar Rađenović potpisao je 14. maja saglasnost na Prijedlog ugovora o kupoprodaji Kraljičine plaže. Rađenović je tada naglasio da se radi o izuzetno važnoj investiciji, koja će opštinski budžet uvećati za skoro 12 miliona eura, te da vjeruje da će benefiti od tog posla biti mnogo veći.

(Antena M)

 

 

Portal Analitika