Ostalo

Crnogorski ragbisti ispraćeni na EP

1406ragbiCG
R
agbi reprezentacija Crne Gore otputovala je u Grčku, gdje će nastupati na predstojećem turniru "B" divizije, koji se održava u Solunu. Subota će biti istorijski dan za crnogorski ragbi, s obzirom na to da je riječ o prvom učešću na međunarodnoj pozornici.

Crnogorski ragbisti ispraćeni na EP
Portal AnalitikaIzvor

Ragbi reprezentacija simbolično je ispraćena sa vježbališta "Royal Montenegro Golf & Country Club-a", gdje će u narednom periodu biti izgrađen prvi profesionalni golf teren sa 18 rupa na istočnoj obali Jadrana.

"Večeras smo ovdje da u svojstvu generalnog sponzora poželimo srećan put ragbi reprezentaciji Crne Gore i puno uspjeha na predstojećem šampionatu. Premda je ovo za Crnu Goru prilično novi sport i nije prošlo puno vremena od kada je krenula ragbi priča, osjetan je napredak koji je učinjen za relativno kratak period, što je i razlog da vjerujemo u uspjeh ovog sporta", kazao je Džon Kenedi, osnivač i izvršni direktor kompanije Boka Group.

Beket Taker, predsjednik Ragbi saveza Crne Gore kazao je kako ga raduje što su uspjeli da pronađu veliki broj zainteresovanih, mladih ljudi koji gaje entuzijazam i ljubav ka sportu.

"I koji su me takoreći "primorali" da učinim napor i pronađem sponzora kao što je Boka Group, koja je pružila ne samo finansijsku, već i druge vidove podrške", kazao je Taker.

Selektor Mišel Milović je izjavio da je za njega velika čast da predvodi Crnu Goru na prvom međunarodnom turniru i dodao: "Nadam se uspješnom nastupu. Imamo tehniku, imamo dobar tim i uz par mjeseci uigravanja bićemo spremni za mečeve koji nas očekuju", poručio je Milović.

Na turniru u okviru "B" divizije - Jug, crnogorski ragbisti će odmjeriti snage sa reprezentacijama Švajcarske i Turske.

rtcg.me

Portal Analitika