Politika

Lajčak: Pred Crnom Gorom je ozbiljan posao

2905milo
P
redsjednik Vlade Milo Đukanović sastao se u danas sa potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova Slovačke Miroslavom Lajčakom, koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori. Lajčak je tokom posjete istakao da je pred našom zemljom ozbiljan posao, a da od Slovačke može očekivati punu podršku.

Lajčak: Pred Crnom Gorom je ozbiljan posao
Portal AnalitikaIzvor

Konstatovano je da dvije države imaju izuzetno dobre bilateralne odnose osnažene i kontinuiranom podrškom Slovačke integraciji Crne Gore u EU i NATO.

Đukanović je posebno istakao ulogu i podršku Slovačke u svim ključnim procesima koji su Crnu Goru vodili do pozicije koju danas ima.

Šef slovačke diplomatije je ocijenio da se Crna Gora odgovorno i dinamično kreće ka ostvarivanju svojih spoljnopolitičkih ciljeva.

„Pred Crnom Gorom je ozbiljan posao za koji će od Slovačke nastaviti da dobija punu podršku i pomoć u cilju uspješnog zaokruživanja integracione agende“ – rekao je vicepremijer Lajčak.

Sagovornici su se saglasili u tome da dvije države uspješno sarađuju i u drugim oblastima, čemu će posvetiti pažnju i u narednom periodu.

Portal Analitika