Fudbal

Goldman Saks predviđa finale Brazila i Argentine

2805goldmansachsok
B
razil i Argentina igraće u finalu Svjetskog prvenstva u fudbalu, a titulu prvaka osvojiće zemlja- domaćin rekordni šesti put, predviđanja su najveće američke investicione banke Goldman Saks (Goldman Sachs).

Goldman Saks predviđa finale Brazila i Argentine
Portal AnalitikaIzvor

Prema njihovoj računici,  Brazil ima 48,5 odsto šansi da osvoji naslov svjetskog prvaka, dok Argentina kao druga ima 14,1 odsto , a Njemačka kao treća 11,4 odsto. Predviđanja su napravljena na temelju statističkog modela, koji analizira 14.000 takmičarskih međunarodnih utakmica odigranih od 1960.

"Naravno, uopšte ne iznenađuje da je najuspješnija reprezentacija favorit za osvajanje titule prvaka na svom terenu", stoji u izvještaju Goldman Saksa, koji predviđa pobjedu Brazila nad Argentinom 3-1 u finalu.

Brazil bi, prema tim prognozama, u nokaut fazi trebao da izbaci Holandiju, Urugvaj i Njemačku, dok bi Argentina na putu do finala trebalo da pobijedi Ekvador, Portugal i Španiju.

Koristeći isti model uoči Svjetskog prvenstva 2010. Goldman je predvidio Brazilu 26,6 posto izgleda da osvoje titulu prvaka, a Brazilci su ispali u četvrtfinalu. Španci su tada bili drugi sa 15,7 posto izgleda za osvajanje titule, a na kraju su stigli do svog prvog naslova svjetskog prvaka.

(Seebiz)

Portal Analitika