Politika

Đukanović: Petnjica opravdala vraćanje statusa opštine

2805milopetnjicaok
P
rva iskustva pokazuju punu opravdanost inicijative građana za vraćanje statusa opštine, kao i pozitivnog mišljenja Vlade o ocjeni ispunjenosti uslova za teritorijalnu promjenu, što je istovremeno i pokazatelj demokratskog razvoja savremene države Crne Gore, čijoj su obnovi prije osam godina i Petnjičani dali svoj veliki doprinos, navodi se u čestitki predsjednika Vlade Mila Đukanovića predsjedniku opštine Samiru Agoviću, predsjedniku Skupštine opštine Adnanu Muhoviću, odbornicima u Skupštini opštine i svim građanima Petnjice.

Đukanović: Petnjica opravdala vraćanje statusa opštine
Portal AnalitikaIzvor

„Siguran sam da dijelim vaše mišljenje da zajedno sa svima u Crnoj Gori, i građani vaše opštine su dio zajedničkih uspjeha naše savremene države na unutrašnjem planu, kao i progresa u procesu evropske i evroatlantske integracije. Posebno želim da istaknem da Petnjica i njeni ljudi daje neprocjenjiv doprinos multietničkom biću Crne Gore, koja je i po tome prepoznata kao značajan faktor regionalne stabilnosti“, navedeno je u čestitki.

Đukanović je takođe izrazio uvjerenje da će se odluka o obnavljanju opštine u punoj mjeri potvrđivati kroz valorizaciju lokalnih razvojnih potencijala i stvaranje uslova za biznis i brže zapošljavanje, što će omogućiti bolji lični i društveni standard svima u tom kraju.

„Želim da vas uvjerim da će lokalna uprava na toj liniji imati punu podršku i pomoć Vlade Crne Gore“, naglasio je premijer Đukanović u čestitki.

Portal Analitika