Politika

DPS: Izbori u Danilovgradu regularni i bez nepravilnosti

2805dpslogook
I
zborni dan 25. maj u Danilovgradu je protekao bez ikakvih povreda zakonitosti biračkih pravila na biračkim mjestima i glasanjem putem pisma, izjavio je predsjednik Opštinskog odbora DPS-a Danilovgrad Miodrag Đurović.

DPS: Izbori u Danilovgradu regularni i bez nepravilnosti
Portal AnalitikaIzvor

-O tome svjedoče zapisnici sa 35 biračkih mjesta, koji su potpisani od strane biračkih odbora, u kojima su predstavnici političkih partija zastupljenih u opštinskom parlamentu I opunomoćeni predstavnici podnosioca izbornih lista. U zapisnicima je konstatovano da članovi biračkih odbora nijesu imali primjedbi u toku procesa rada biračkog odbora, odnosno glasanja, a takođe ni u brojanju glasačkih listića. Zato nas i čudi zbog čega se pokreću određene dileme. Nijesu tačni novinski natpisi o nepravilnostima u smislu nepodudarnosti glasačkih listića i kontrolnih kupona. U potpunosti je istovjetan broj glasačkih listića i kontrolnih kupona na svakom biračkom mjestu i to je kontatacija sa svakog biračkog mjesta pojedinačno- istakao je Đurović u izjavi dostavljenoj Portalu Analitika.

Kako je dodao, naknadno promišljanje o navodnim neregularnostima je tendenciozno, sa namjerom unošenja konfuzije za koju nema objektivnog razloga.

-Svaki objektivni posmatrač jednostavno može izvesti realan zaključak da su izbori u Danilovgradu provedeni regularno i demokratski na svih 35 biračkih mjesta. Takođe, na Zapisnik o radu opštinske izborne komisije za utvrđivanje privremenih rezultata izbora odbornika na biračkim mjestima u Opštini Danilovgrad, koji je sačinjen 25. maja u 23:00 časova, članovi izborne komisije nijesu imali prigovora na utvrđivanje rezultata izbora- naglasio je Đurović.

 

Portal Analitika