Ostalo

Serena ispala sa Rolan Garosa!

2805serenaV
P
rva teniserka svijeta Serena Vilijams ispala je u drugom kolu Rolan Garosa, porazom od španske teniserke Garbinje Mugurusa, 6:2, 6:2, prenose sportski portali.

Serena ispala sa Rolan Garosa!
Portal AnalitikaIzvor

Španjolka, 35. igračica svijeta, je za 64 minuta igre priredila veliku senzaciju, izbacivši Vilijamsovu, koja je branila trofej osvojen prošle godine.

Starija sestra Vilijams, Venus, završila je takmičenje u drugom kolu, od nje je bila bolja Ana Šmijedlova u tri seta 2:6, 6:3, 6:4. Da su obje ostvarile pobjedu, igrale bi jedna protiv druge u trećem kolu.

Ovako će se u trećem kolu sastati Mugurusa i Šmijedlova.

Mugurusa je lako dobila prvi set, ne dozvolivši protivnici ni jedan brejk. Istim ritmom je nastavila i na početku drugog seta kada je povela sa 3:0. Vilijamsova u četvrtom gemu konačno pravi brejk. Naredna dva ponovo su pripala španskoj igračici, a Amerikanka prekida mini-seriju i osvaja gem na svoj servis. Mugurusa je potom servirala za pobjedu, bila je sigurna i stigla do velikog trijumfa!

Drugi Gren slem u sezoni je tako ostao bez još jednog favorita u ženskoj konkurenciji, jer je u utorak i Na Li, druga nositeljka, završila takmičenje.

 

Portal Analitika