Svijet

U Donjecku uveden policijski čas

2805donjeck
U
gradu Donjecku na istoku Ukrajine je sinoć uveden policijski čas, saopštila je pres služba samoproglašene Donjecke narodne republike (DNR), a prenio Glas Rusije.

U Donjecku uveden policijski čas
Portal AnalitikaIzvor

"Policijski čas će biti na snazi između 22 sata uveče i 6 časova ujutro", naveo je izvor iz pres službe DNR, dodajući da će izlazak na ulicu u tom periodu "bez hitne potrebe biti opasan po život".

Pored toga, u Donjecku je juče u 20 sati obustavljen javni prevoz, a ta mjera će biti na snazi dok se situacija u tom gradu ne normalizuje.

Građani će morati u svakom trenutku da kod sebe imaju lične dokumente, a vođstvo NDR je zatražilo od ljudi da ne ostavljaju svoje automobile u ulicama oko zgrada administrativnih uprava, navodi Glas Rusije.

Ukrajinske snage bezbjednosti su se juče drugi dan zaredom borile sa proruskim aktivistima u Donjecku, a vlada Ukrajine je saopštila da će nastaviti sa vojnom ofanzivom "sve dok nijedan terorista" ne ostane na ukrajinskoj teritoriji.

Iako su borci samoproklamovane republike pretrpjeli velike gubitke, jaka paljba koja se čuje ukazuje da vladine snage i dalje nailaze na otpor, naveo je Rojters. Procjene broja žrtava sukoba tokom prethodna dva dana u Donjecku se kreću između 40 i 100.

Tokom protekle noći je na željezničkoj pruzi u blizini Donjecka eksplodirala bomba, pri čemu je uništena pruga u dužini od jednog metra, ali ljudskih žrtava nije bilo, izjavio je portparol regionalne saobraćajne policije u Donjecku.

Izvor i foto: blic.rs

Portal Analitika