Politika

Đukanović danas odgovara na pitanja poslanika

2805Djukanovic
P
remijer Milo Đukanović odgovaraće damas na pitanja predstavnika poslaničkih klubova u Skupštini Crne Gore.

Đukanović danas odgovara na pitanja poslanika
Portal AnalitikaIzvor

Tako će Đukanovića u ime SDP-a, šef kluba poslanika te stranke Borislav Banović, pitati što Crna Gora treba i može da uradi u procesu pridruživanja NATO alijansi u oblasti vladavine prava i borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, u kojima je ocijenjeno da nijesu ispunjeni potrebni standardi.

"Da li je u tom smislu, tokom nedavnih susreta i kontakata bilo konkretnijih ukazivanja na obaveze koje se postavljaju pred Crnom Gorom, te na koji način bi se mogle one ispuniti", navodi se u pitanju Banovića.

On u obrazloženju pitanja navodi da je Samit o proširenju Alijanse planiran za nekoliko mjeseci, te da je svaki napredak u oblastima u kojima Crna Gora ima problema veoma značajan.

Premijera Đukanovića će lider Pozitivne Darko Pajović pitati i što je on kao predsjednik Vlade učinio da upozna nadležne državne institucije o okolnostima u vezi s ubistvom Duška Jovanovića.

Lider SNP-a Srđan Milić pitaće Đukanovića da li je od sprovođenja najavljene spoljne politike odustao zbog zaštite svojih ili interesa države Crne Gore, dok Almera Kalača zanima da li Vlada, kroz unapređenje bilateralnih odnosa sa Kosovom planira ukidanje takse za građane te zemlje koji automobilima ulaze u Crnu Goru, donsono da li postoji mogućnost obostranog ukidanja te dažbine.

Šef kluba poslanika DPS-a Milutin Simović premijera Đukanovića pitaće i što će Crnoj Gori i njenim građanima donijeti investicije u turizam koje su procijenjene na oko tri milijarde eura, te kako će to uticati na sveukupnu konkurentnost naše zemlje.

U ime kluba albanskih stranaka, Genci Nimanbegu iz Force će, između ostalog, premijera Đukanovića pitati što je Vlada Crne Gore uradila do sada i da li planira preduzeti nove aktivnosti u slučaju neuspješne privatizacije Solane "Bajo Sekulić" u Ulcinju, kako bi se zaštitio i potvrdio stav Vlade iz februara 2012. kojim se potvr]uje namjena tog područja za proizvodnju soli.

Izvor i foto: rtcg.me

Portal Analitika