Fudbal

Roma flertuje sa Bašom

BashaMarko
J
edan od fudbalera koji je u nedavno završenoj sezoni franucksog šampionata imao sjajnu godinu jeste naš Marko Baša. Kapiten Lila i dirigent u odbrani crnogorske reprezentacija bukvalno nije izlazio iz tima najboljih po izboru tamošnjeg najuticajnijeg časopisa "L' Ekip".

Roma flertuje sa Bašom
Portal AnalitikaIzvor

Fenomenalne partije su urodile plodom, jer su "mastifsi" sezonu završili na trećoj poziciji, iza superbogatih Monaka i PSŽ-a čime su obezbijedili kvalifikacije za Ligu šampiona.

Fenomenalne igre Baše pomno je tokom sezone pratio kormilar Rome Rudi Garsija koji je prije godinu dana trenirao 31-godišnjeg štoper u timu Lila. Kada je stigao u Rim, pominjalo se da će odlični stručnjak "povući" sa sobom Marka, ali sada nakon jedne sezone je veoma blizu to da uradi. Italijanski mediji spekulišu da je naš internacionalac ušao u uži krug za dolazak u klub koji je u protekloj sezoni Serije A završio na sjajnoj drugoj poziciji.

Kao što je poznato, fenomenalni Mehdi Benatija je bukvalno bio jedan od najboljih igrača "vučice", Marokanac je oduševio mnoge, a pogotovo čelnike Barselone koji će ga po svemu sudeći angažovati tokom ljetnjeg prijelaznog roka. Mjesto na poziciji centralnog defanzivca bi u tom slučaju ostalo upražnjeno, a kolege sa "čizme" tvrde da je Baša najbliži dolasku u Rim zbog fenomenalnog odnosa sa Garsijom koji ga je pored Lila trenirao još i u Le Manu. (Topfudbal.me)

Portal Analitika