Region

Počela obnova pruge Beograd-Bar

2705prugabgbarok
Ž
eljeznice Srbije počele su obnovu dijela pruge Beograd-Bar oštećene u poplavi, izjavio je rukovodilac dijela sekcije za održavanje pruge u Valjevu Miodrag Vlajković.

Počela obnova pruge Beograd-Bar
Portal AnalitikaIzvor

"Radi se na dijelu pruge između Lazarevca i Lajkovca, gdje je Kolubara tokom poplava odnijela 1,5 kilometara trase i jedan mostić", rekao je Vlajković.

Procijenio je da bi radovi mogli da budu okončani za mjesec dana, što je bitno kako bi ponovo mogao da saobraća Beovoz od Beograda do Valjeva.

Vlajković je rekao da će sanacija odrona na dijelu barske pruge u klisuri rijeke Gradac i kod stajališta Lastra potrajati zbog toga što je teren kojim trasa tuda prolazi komplikovan i zahtjevan.

"U toku su geološka ispitivanja podloge, a čekamo da se izjasni i Saobraćajni institut CIP. Radovi će početi tek kada budu gotovi projekti na osnovu istražnih geoloških bušotina", precizirao je Vlajković.

Za sanaciju odrona i klizišta pred tunelom u Gradcu veliki problem biće i to kako obezbijediti da mehanizacija sa desne, gdje je put, pređe na lijevu obalu rijeke.

Prilikom nedavne posjete Lazarevcu i Valjevu, generalni direktor Železnica Srbije Dragoljub Simonović najavio je da će oštećene dionice biti "uporedo napadnute" i da će za njihovu sanaciju biti potrebno najmanje mjesec dana.

foto: telegraf.rs

Portal Analitika