Fudbal

Real zbog titule plaća 32 miliona eura

RealAtletiko28
K
o osvoji Ligu šampiona, od UEFA dobije 10,5 miliona eura. Samo, uprava madridskog Reala nije baš "finansijski najsrećnija" poslije osvajanja titule klupskog prvaka Evrope, i to iz ozbiljnog razloga.

Real zbog titule plaća 32 miliona eura
Portal AnalitikaIzvor

Kako piše španski "El Konfidensial", madridski klub moraće da isplati čak 32 miliona eura bonusa zbog prvog mjesta u Ligi šampiona.

Deseta titula kontinentalnog prvaka u klupskoj istoriji "isprazniće kasu" Madriđana zbog dogovora koji je postignut još u vrijeme dok su kapiteni ekipe bili najprije Fernando Jero, a potom Raul.

Oni su se založili da od naredne titule Lige šampiona finansijsku korist imaju ne samo članovi prvog tima, već i svi zaposleni u klubu, uključujući i one koji brinu o medijskom predstavljanju Reala, pa sve do radnika obezbjeđenja.

Sami igrači će dobiti po 600.000 eura za uspješno okončan pohod na evropski tron, a dobit će, i to popriličnu, imati i - Totenhem.

"El Konfidensial" piše da je ugovorom o prelasku Gereta Bejla u Real predviđeno da londonski klub dobije od Madriđana pet miliona eura ako Velšanin pomogne u osvajanju Lige šampiona, dok pojedini engleski tabloidi tvrde da će Totenhem dobiti 20 miliona eura od Reala, jer je to bilo predviđeno ugovorima o transferima Bejla i Luke Modrića na "Santjago Bernabeu". (blicsport)

Portal Analitika