Zanimljivosti

Otkriveno koliko prosječnom muškarcu traje seks

sexxx
P
rema nedavno obnovljenim međunarodnim smjernicama za seksualno zdravlje, prosječan muškarac može da izdrži pet minuta tokom seksualnog odnosa, a sve kraće od tri minute smatra se preranom ejakulacijom.

Otkriveno koliko prosječnom muškarcu traje seks
Portal AnalitikaIzvor

Međunarodno društvo za seksualnu medicinu kaže kako prosječan seksualni odnos muškarcu traje pet minuta, a sve kraće od pet minuta smatra se preranom ejakulacijom. Ako se ejakulacija unutar tri minuta događa u gotovo svim prilikama u razdoblju od nekoliko mjeseci, to stanje, prema međunarodnim smjernicama za seksualno zdravlje, zahtijeva liječenje.

Kako navode stručnjaci, prerana ejakulacija posebno zahtjeva liječenje ako negativno utiče na raspoloženje i navodi muškaraca na izbjegavanje intimnosti.

Muškarci koji se bore s preranom ejakulacijom, kako piše news.com.au, imaju znatno niže samopoštovanje i samopouzdanje od ostalih muškaraca. Međutim, tim muškarcima u velikoj mjeri može da pomogne njihov doktor, a mogu im se prepisati specijalizovane kreme, lijekovi i psihološko savjetovanje.

Važno je naglasiti kako se ljekarima opšte prakse savjetuje da rutinski pitaju pacijente o njihovom seksualnom zdravlju, jer je mnogim muškarcima previše neugodno ili su sramežljivi da započnu razgovor o toj temi.

 

Portal Analitika