Svijet

Nigerijska vojska locirala gdje se nalaze otete djevojčice

djevojcice
N
igerijska vojska locirala je gdje se nalazi više od 200 djevojčica koje su oteli ekstremisti grupe Boko Haram prije mjesec i po dana, rekao je danas načelnik nigerijskog štaba odbrane, vazduhoplovni maršal Aleks Badeh.

Nigerijska vojska locirala gdje se nalaze otete djevojčice
Portal AnalitikaIzvor

"Dobra vijest za djevojčice jeste da znamo gdje su one, ali ne možemo da vam kažemo", rekao je Badeh novinarima ispred sjedišta Štaba odbrane u glavnom gradu Abudži, poslije razgovora sa demonstrantima.

Badeh je naveo da vojska neće koristiti silu u akciji oslobađanja otetih djevojčica.

"Ali, gdje se one drže, možemo li tamo ući silom? Mi ne smijemo ugroziti naše djrvojčice u ime pokušaja da ih vratimo", rekao je Badeh.

Djevojčice starosti između 12 i 15 godina otete su 14. aprila u selu Varabe, u državi Borno, kada su naoružani ljudi stigli u selo pred veče s dva kamiona i odvezli ih u nepoznatom pravcu.

Vođa Boko Harama Abubakar Šekau zaprijetio je da će prodati više od 230 djevojčica, pošto su one "njegova svojina". U islamističkoj pobuni koju predvodi ta ekstremistička grupa od 2009. godine je ubijeno više hiljada ljudi.

Otmica djevojčica izazvala je proteste na ulicama Abudže, a demnstranti su tražili oslobađanje otetih djevojčica. (Blic)

 

 

 

Portal Analitika