Politika

DPS Kolašin: SNP pokušala da ugrozi regularnost izbora

dps
O
pštinski odbor Demokratske partije socijalista Kolašin (OO DPS) optužio je Socijalističku narodnu partiju (SNP) da je nasilničkim ponašanjem pokušala da ugrozi regularnost izbora u toj opštini.

DPS Kolašin: SNP pokušala da ugrozi regularnost izbora
Portal AnalitikaIzvor

U saopštenju OO DPS-a se navodi da je, na dan izbora, grupa pripadnika i simpatizera SNP-a predvođena nosiocem liste, Đurom Miloševićem, upala u zgradu bivše Veletrgovine, provalivši vrata kancelarije u kojoj su se nalazili aktivisti DPS-a.

„Tom prilikom izvršili su lomljenje inventara, maltretiranje pristurnih članova DPS-a, što im nije bilo dovoljno, već su i fizički nasrtali na njih, psovali ih i vrijeđali“, navodi se u saopštenju dostavljenom agenciji MINA.

Iz OO DPS-a su kazali da, zbog intervencije pripadnika policije Kolašin, kao i i prisebnosti članova DPS-a nije došlo do težeg incidenta, koji su, kako se navodi u saopštenju, željeli da naprave članovi i simpatizeri SNP-a Kolašin.

„Kada su postali svjesni da u Kolašinu neće ostvariti povoljan izborni rezultat, predstavnici SNP-a nijesu mogli uraditi ništa drugo, osim da nasilničkim ponašanjem pokušaju da ugroze regularnost izbora i promijene volju građana i na taj način, fizičkim putem, spriječe našu partiju da potvrdi političku dominaciju u Kolašinu“, smatraju u OO DPS-a.

U saopštenju se navodi da je veliki procenat izlaznosti građana Kolašina na izborima pokazao demokratsku zrelost u opštini.

„Provokacije, nasilničko ponašanje i ikonografija koja je bila prisutna to veče u Kolašinu najbolje govori da su građani Kolašina napravili pravi izbor, što su takvim snagama u Kolašinu, SNP-u i DF-u, dali manjinsku podršku“, navodi se u saopštenju.

 

 

Portal Analitika