Politika

RAIČEVIĆ: Nije bilo prijava za neregularnosti, svi zapisnici potpisani

raicevic2605
D
emokratska partija socijalista je, na izborima u Podgorici, osvojila 29 mandata, saopštio je predsjednik Opštinske izborne komisije Srđan Raičević, navodeći da nije bilo prijava za neregularanosti na biračkim mjestima, prenosi Mina.

RAIČEVIĆ: Nije bilo prijava za neregularnosti, svi zapisnici potpisani
Portal AnalitikaIzvor

On je kazao da je prema privremenim rezultatima OIK-a, Demokratski front osvojio 17, Socijalistička narodna partija (SNP) osam, koalicija Evropsko lice Podgorice (ELPG) pet mandata, a Albanska koalicija nije prešla cenzus za ulazak u parlament.

„U Skupštini gradske opštine Golubovci, koalicija za evropske Golubovce je osvojila 12, DF šest, SNP četiri, a Socijaldemokratska partija i Pozitivna su ostale bez mandata", kazao je Raičević na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, u gradskoj opštini Tuzi,

Koalicija za evropske Tuzi osvojila je 13 mandata, Albanska koalicija četiri mandata, Demokratski savez tri, Evropsko lice Tuzi dva, dok SNP nije prešao cenzus.

„U Glavnom gradu SNP je osvojio 14.776 glasova, Albanska koalicija je osvojila 1.342 glasa, Evropsko lice Podgorice 9.454 glasa, DF 30.002 glasa i Koalicija za evorpsku Podgoricu 49.146 glasova“, precizirao je Raičević.

U Podgorici je upisano 149.087 birača, na biračkim mjestima je glasalo 104.407 birača, a van biračkih mjesta je glasalo 2.240 birača.

On je kazao da je u birački spisak u gradskoj opštini Golubovci upisano 11.375 birača, navodeći da je na biračkim mjestima glasalo 8.640 birača, a van biračkih mjesta 500 birača.

„U Tuzima je ukupno upisanih u birački spisak 10.722, na biračkim mjestima glasalo je 6.245 birača, van biračkih mjesta glasalo je 188 birača“, naveo je Raičević.

Govoreći o nevažećim listićima, Raičević je kazao da ih je na teritoriji Glavnog grada bilo 1.927, u Golubovcima 145, u Tuzima 230.

On je rekao da će konačni rezultati biti nakon zakonskih rokova za prigovore, 72 sata od objavljivanja rezultata, a ukoliko prigovora bude, kako je pojasnio, reultate će saopštiti najkasnije za šest, sedam dana.

Raičević je kazao da, od bilo kog člana OIK-a, i u stalnom i u proširenom sastavu, nije bilo primjedbi na rad tog tijela.

Na pitanje novinara da li je bilo prijava za neregulranosti na biračkim mjestima, Raičević je odgovorio negativno, kao i da nije bilo na biračkim mjestima nepotpisanih zapisnika.

„Svi zapisnici koji su primjeni od biračkih odbora su potpisani i u 99 odsto slučajeva su bez primjedbi“, rekao je Raičević.

On je kazao da nije bilo zahtjeva za ponovnim glasanjem.

Na pitanje da li su u OIK-u imali podatke da partije agituju birače u krugu manjem od 100 metara od birališta, Raičević je rekao da su imali podatke u odnosu na ono što su prijavljivali od aktvista MANS-a i od biračkih odbora.

„Pokušali smo i mislim da smo uspjeli izaći u susret svima, i na svakom izbornom mjestu se pojavili u mješovitom sastavu. Tamo gdje god smo bili, mi smo zatekli određene ljude, ali ja ne mogu reći iz koje su partije“, naveo je Raičević.

Kako je dodao, niko se od njih nije izjasnio iz koje su partije, navodeći da sve stranke to rade i da je to pitanje trebalo da bude upućeno njima.

Portal Analitika