Fudbal

Luis Enrike napravio spisak

Enrikeuis
N
ovi trener Barselone Luis Enrike ima već jasan plan oko toga kako bi trebalo da izgleda tim za narednu sezonu.

Luis Enrike napravio spisak
Portal AnalitikaIzvor

Krenuće od prodaja, već je poznato da će Dani Alveš napustiti klub, a Barsa pregovara sa Pari Sen Žermenom kako bi zamijenila Brazilca za njegovog zemljaka Markinjoša koji je došao iz Rome prošle sezone.

Sličnu ideju, da trampom dođu do špica imaju i kada je Aleksis Sančez u pitanju, naime odbili su ponudu Juventusa od 15 miliona i traže Fernanda Ljorentea u zamjenu.

Izgleda da Enrike nema neko mišljenje o Sesku Fabregasu, spreman je da ga proda jer ne vjeruje da bi nekadašnji kapiten Arsenala mogao da se nametne kao lider tima. Pričalo se o Junajtedu, ipak engleski mediji tvrde da ni Luj Van Gal nije previše zagrijan za španskog reprezentativca. Jasno, Arsenal ostaje opcija, ali je pitanje koliko mogu da plate.

Ako ne uspiju trampe, Katalonci, možda i previše optimistično, od pomenute trojice igrača očekuju da prodajom stignu do sume od 80 miliona eura.

Dio tog novca bi bio uložen u kupovinu štopera, meta je Mehdi Benatija, ali za njega je zainteresovan veliki broj klubova i Roma neće ni da čuje da ovog sjajnog fudbalera proda za manje od 30 miliona eura. Zaintersovani su i za Mirandu iz Atletika, ali do sada nije bilo pregovora između klubova, što je i razumljivo, pošto su "Los Kolčinjerosi" bili koncentrisani na finale LŠ. Brazilac bi koštao manje od Benatije, oko 20 miliona eura.

U veznom redu se kao zamjena za Fabregasa pominje Ander Herera, dijete Bilbaoa koga Katalonci prate već par sezona. On je vezni igrač i vjeruje se da svim silama želi na "Kamp Nou".

Tu je i Koke iz Atletika, ali njega žele klubovi Premijer lige. Katalonski mediji pisali su i o Mati, ali iskreno, taj transfer je malo vjerovatan.

Ostaje i napadač, kako rekosmo prva meta je Ljorente, Luis Enrike traži igrača sličnih karakteristika, razbijača koji bi mu dao novu opciju u napadu. Sa pozajmica će se vratiti nekoliko fudbalera, Delofeu, Rafinja, biće promovisano par igrača iz "Barselone B". Novi kormilar je ostao pri odluci da smanji igrački kadar, a da redove popuni fudbalerima iz "La Masije". (sportske.net)

Portal Analitika