Politika

TVCG: Na Koniku prekinuto pola sata glasanje zbog incidenta

glkutijaok
U
podgoričkom naselju Konik, danas je zbog incidenta, na pola sata bilo prekinuto glasanje, javila je Televizija Crne Gore.

TVCG: Na Koniku prekinuto pola sata glasanje zbog incidenta
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik OIK-a Srđan Raičević, kazao je da je Birački odbor ispravno postupio kada je prekinuo glasanje i pozvao policiju.

- Glasanje je nastavljeno nakon pola sata, saopštio je Raičević. On je dodao da glasanje u Podgorici protiče mirno uz manje ekcese.

Prema podacima CDT-a, kršenja izbornog procesa koja su zabilježena do 14 sati su:

- Na biračkom mjestu broj 107, MZ Barutana prihvaćena su dva nepotpisana zahtjeva za glasanje putem pisma. Na biračkom mjestu broj 66a, Cijevna komerc, osoba sa oštećenim vidom nije mogla da glasa, jer na šablonu za glasački listić ne postoje oznake na Brajevom pismu. U OŠ "Dragiša Ivanović", gdje se nalaze biračka mjesta broj 24, 24A, 24B, 24C, nije adekvatno zaštićena tajnost glasanja.

Sa gornjeg sprata, iz hodnika škole, na kojem se nalazi jedno biračko mjesto, može se gledati u kabine za glasanje na donjem spratu, na kojem se nalaze dva biračka mjesta.

Sprovođenje procedure glasanja na biračkim mjestima u Podgorici nadgleda 151 akreditovani posmatrač CDT-a, saopšteno je iz te NVO.

 

 

Portal Analitika