Politika

DF aktivisti snimili zaplijenu spiskova i formulara

zaplijena
A
ktivisti Demokratskog fronta zaplijenili su spiskove, kako navode, aktivista Demokratske partije socijalista na Koniku. Oni su naveli da su otkrili brojne zloupotrebe u mini-štabu DPS na Koniku, javljaju Vijesti.

DF aktivisti snimili zaplijenu spiskova i formulara
Portal AnalitikaIzvor

Spiskovi su oduzeti ispred izbornog štaba DPS-a koji se, kako tvrdi DPS nalazi u radiju Roma na Koniku, a među aktivistima je bio i novinar Marko Milačić.

Koordinator ovog izbornog štaba je Isen Gaši, navode iz DF.

Aktivisti Demokratskog fronta zaplijenili su na barem tri lokacije u Baru, kako su rekli, spiskove aktivista Demokratske partije socijalista, ali i formulare za glasanje putem pisma.

To se vidi na video snimcima koje je objavio jedan od lidera barskog DF Aleksandar Rakočević na svom FB profilu.

Na najnovijem snimku se vidi da aktivisti DF u barskom naselju Pečurica prilaze mercedesu (BR BK 084) i, kako tvrde, od aktivistkinja DPS oduzimaju spiskove birača kojima se vodi evidencija. Aktivistkinja se pravdala da su joj na spisku majka i rođaci.

Na prvom snimku se vidi da aktivisti DF prilaze crvenom folksvagenu (BR BC 072) i oduzimaju zahtjeve za glasanje putem pisma. Nakon što im je oduzet materijal, aktivisti su pobjegli sa parkinga koji se nalazi u neposrednoj bilizini barske Gimnazije, u kojoj se nalazi biračko mjesto.

Na drugom snimku se vidi da aktivisti DF od osobe u parkiranom citroenu C4 (BR BK 999) oduzimaju spiskove i formulare za glasanje putem pisma.

Poslanik Demokratskog fronta Goran Danilović kazao je da je mobilna ekipa DF-a zaplijenila i fotografisala spiskove aktivista DPS-a, koji su na Koniku, neposredno uz biračko mjesto br.80, mimo zakona, u parkiranim autima vodili evidenciju izašlih u specijalnim spiskovima.

„Opet rade nedopustive stvari. Kod vrtića na Koniku biračko mjesto br.80 tik uz mjesto za glasanje, mimo zakona, ekipe DPS, smještene u parkiranim autima, vode evidenciju izašlih i to u specijalnim spiskovima iz kojih se vidi da je neko zaduzen za nekoga i slično. Vrlo precizno, stvar je nezakonita, a organi za sprovođenje i praćenje izbora ćute. Naravno naša mobilna ekipa im je uzela spiskove i fotografisala ih", napisao je Danilović na Fejsbuku.

DPS je saopštio da su na Koniku dvije muške osobe napale jednu ženu i ukrali joj tašnu, "u kojoj se nalaze njena lična dokumenta i novac, kao i evidenciju koja nije suprotna zakonu, zbog čega je već podnijeta krivična prijava protiv predstavnika Demokratskog fronta".

"Država Crna Gora ima Ustavom i zakonima definisane instrumente koji će omoćiti da se i ovaj izborni proces sprovede na regularan i demokratski način...Ostvarivanjem biračkog prava na civilizovan način će najbolje doprinijeti razvoju demokratije u našoj zemlji i poslati jasnu poruku onima kojima je cilj da naruše regularnost izbornog procesa", saopštio je DPS. (Vijesti)

 

 

 

 

Portal Analitika