Svijet

Putin: Ponašanje princa Čarlsa nije kraljevsko

okputin
P
redsjednik Rusije Vladimir Putin rekao je juče da ponašanje britanskog princa Čarlsa nije bilo niti prihvatljivo, niti kraljevsko, kada ga je uporedio sa Adolfom Hitlerom.

Putin: Ponašanje princa Čarlsa nije kraljevsko
Portal AnalitikaIzvor

Putin je rekao da nije čuo komentar, koji je princ Čarls rekao jednog Jevrejki izbjegloj iz Poljske za vrijeme Drugog svjetskog rata, ali je zamolio novinare da prenesu njegovu poruku Čarlsu i britanskom premijeru Dejvidu Kameronu.

"Ako ste ljuti, to znači da niste u pravu", bila je Putinova poruka koju je rekao pred novinarima stranih novinskih agencija, uključujući i Rojters, u Sankt Peterburgu.

"Nisam čuo tu njegovu ocjenu. Ukoliko je to rekao, onda je to neprihvatljivo. Smatram da je i on to shvatio. On je dobro vaspitana osoba. Poznajem i njega i druge članove kraljevske porodice lično. To nije kraljevsko ponašanje. Međutim, tokom godina navikao sam na raznorazne stvari", rekao je Putin.

Nasljednik britanskog prestola princ Čarls uporedio je tokom svoje posjete Kanadi postupke ruskog predsjednika Vladimira Putina sa onima Adolfa Hitlera, objavio je 21. maja "Dejli mejl".

Taj britanski list navodi kako je nekoliko svjedoka čulo kako princ iznosi pomenuto poređenje tokom razgovora sa Marijanom Ferguson, 78-godišnjom ženom koja je sa 13 godina pobjegla pred nacistima i izgubila čitavu porodicu u Holokaustu, prenijela je agencija AFP.

"Pričala sam sa njim o mom porijeklu i tome kako sam dospjela u Kanadu. Princ je u jednom trenutku rekao: "A Putin sada radi gotovo isto ono što je radio Hitler"", rekla je Fergusonova.

 

 

Portal Analitika