Region

NIKOLIĆ: Poplave velika opomena građanima, ne toliko državi

1504nikolic
P
redsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas u Obrenovcu da su poplave koje su pogodile Srbiju primjer “kako su se država i građani ujedinili u jednoj situaciji”, da je država dobro reagovala, ali da mora da se pripremi za eventualne buduće situacije.

NIKOLIĆ: Poplave velika opomena građanima, ne toliko državi
Portal AnalitikaIzvor

- Veliki nauk, veliko iskustvo, na žalost, stečeno na svom primjeru. Opomena za budućnost da ovo može da se desi. Ne toliko opomena državi - država se izvanredno snašla, vlada je besprekorno obavila svoj posao, posebno ovi ljudi koji su bili ovdje na terenu - rekao je Nikolić RTS-u, prenosi Blic.

Predsjednik Srbije je dodao da je poplava “za građane velika opomena”.

- Ako smo ih svi molili, upućivali apele preko svih medija da se evakuišu i da poslušaju - danas su valjda shvatili da bismo da je samo bilo malo više saradnje, izbjegli ljudske žrtve - rekao je Nikolić.

Prema njegovim riječima, materijalne žrtve ne mogu da se izbjegnu, ali mogu da se poprave, ali ljudske žrtve mogu da se izbjegnu, ali ne mogu da se poprave.

- I u tome je sva razlika i sva nauka poslije ove poplave - rekao je Nikolić.

Predsjednik Srbije je obišao Obrenovac, koji je najviše stradao u katastrofalnim poplavama, i dopremio 15 vozila sa konzerviranom hranom, hranom za bebe, pelenama i vodom, naveo je RTS.

Portal Analitika