Politika

Radna grupa za proširenje u Crnoj Gori

CG_EU
Č
lanovi Radne grupe za proširenje u Savjetu Evropske unije (KOELA) boraviće u Crnoj Gori od ponedjeljka do srijede, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija.

Radna grupa za proširenje u Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Kako su pojasnili iz Ministarstva, Radnu grupu čine predstavnici država članica koji neposrednim praćenjem i usmjeravanjem toka pregovaračkog procesa Crne Gore i Evropske unije (EU) predstavljaju ključne saradnike Crne Gore u tom procesu.

„Kvalitetnim i blagovremenim ispunjavanjem obaveza iz evropske agende, Crna Gora je izborila lidersku poziciju među državama kandidatima za članstvo u EU, i zavrijedila posebnu pažnju Radne grupe za proširenje“, kaže se u saopštenju MVPEI.

Navodi se da je, uzimajući u obzir potrebu intenziviranja i sadržajnog bogaćenja saradnje Crne Gore s nadležnim tijelima EU, MVPEI podržalo inicijativu KOELA i grčkog predsjedništva EU da posjete Crnu Goru tokom maja.

„Osim razmjene informacija o toku pregovaračkog procesa, organizacija posjete će biti prilika za upoznavanje članova Radne grupe sa Crnom Gorom u geografskom, demografskom, kulturološkom, istorijskom i institucionalnom smislu“, precizirali su iz Mnistarstva.

Iz tog resora su kazali da su, u cilju predstavljanja kulturnih i istorijskih potencijala Crne Gore, planirane posjete Kotoru, Cetinju i Mauzoleju na Lovćenu.

Portal Analitika