Politika

ĆORIĆ: MANS i CDT nadgledaće lokalne izbore

kutija2305
P
redsjednik Opštinske izborne komisije u Glavnom gradu Srđan Raičević kazao je za radio Antenu M, da će izborni materijal biti podijeljen biračkim odborima tokom dana.

ĆORIĆ: MANS i CDT nadgledaće lokalne izbore
Portal AnalitikaIzvor

- Ono što je specifikum u odnosu na ostale opštine u Crnoj Gori jeste da se u glavnom gradu održavaju izbori za Skupštine gradskih opština Golubovci i Tuzi i za održavanje tih izbora stvorili smo neophodne uslove, obezbjedili dovoljno biračkog materijala. U Podgorici je, prema rješenju za konačno zaključenje biračkog spiska, upisano 149 087 birača kad su posrijedi izbori za Skupštinu Glavnog grada. Na teritoriji Podgorice nalazi se 239 biračkih mjesta - rekao je Raičević.

I na sjeveru, u Pljevljima, danas od 13 sati se dijeli izborni materijal , kaže predsjednik OIK Budimir Tanjević.

- Biračkih mjesta je 93, opremljena su, danas i sjutra će biti otklonjeni neki tehnički nedostaci na biračkim mjestima, ali biće u potpunosti spremna u nedjelju. U birački spisak je upisano 26 835 birača - kazao je Tanjević za Antenu M.

Izbore u 12 opština nadgledaće NVO sektor kazao je sekretar Državne izborne komisije Milisav Ćorić.

- Dvije nevladine organizacije su se prijavile za praćenje toka izbora – MANS sa 586 posmatrača i Centar za demokratsku tranziciju sa 151 posmatračem - rekao je Ćorić.

Podsjetimo, izbori će biti održani u Podgorici, Baru, Bijelom Polju, Danilovgradu, Kolašinu,Zabljaku, Plužinama, Plavu, Šavniku, Gusinju, Rožajama, Pljevljima.

Portal Analitika