Politika

Žene DF: Gutovićeva izjava širenje mizoginije

df2305
D
PS nastavlja da uvozi medijsko propagandni kadar iz Srbije koji za svog boravka u Crnoj Gori ne rade ništa drugo do siju mržnju, razdor i zagađuju vazduh lažima. Bivši odbornički kandidat te DPS u jednom trenutku tako omražene stranke Demokratske stranke Srbije čiji je lider podsjetimo Vojislav Koštunica – glumac Milan Lane Gutović je samo nastavio u istom maniru, navodi  se u reagovanju Žene Demokratskog fronta na izjavu glumca Milana Laneta Gutovića.

Žene DF: Gutovićeva izjava širenje mizoginije
Portal AnalitikaIzvor

Gutović je na skupu "Koalicije za evropsku Podgoricu" u Sportskom centru Morača rekao da je on „Migov poklon iz Beograda“ i da poklon treba da bude rijedak i jeftin.

"To vam je kao dobra žena. Dobra žena je rijetka i jeftina, a sve ostale su poslovna pratnja" rekao je Gutović na konvenciji.

- Njegova izjava , koju su prenijeli mediji ne ostavlja puno prostora spekulacijama doslovno glasi: "Ja sam došao iz Beograda jer sam ja praktično poklon Miga Stijepovića vama. Dobro je što je izabrao baš mene, zato što poklon treba da bude rijedak i jeftin. Sve ostalo je podilaženje. To vam je kao dobra žena. Dobra žena je rijetka i jeftina, a sve ostale su poslovna pratnja", - je uvreda za sve žene , ne samo za nas koje živimo u Crnoj Gori. Ovakva izjava je i širenje mizoginije, i mi je u Demokratskom Frontu najoštrije osuđujemo. Iako se zalažemo da nas kao ljude određuju naši kvaliteti id a pol sa tim nema nikakve veze, zahtijevamo javno izvinjenje zbog ovog ispada. Mada je najmanje kriv Gutović, a najviše oni koji su ga doveli - navodi se u reagovanju Žena DF-a.

One navode da "u svom već ustaljenom maniru primitivizma i bahatosti, Demokratska partija socijalista i na završnoj konvenciji plasira brutalne laži, konstrukcije i povratak u mrak devedestih".

-  Njihov povratak u prošlost ne čudi jer je difinitivno da nemaju nikakvu viziju budućnosti. A ta budućnost u Crnoj Gori je počela, prije svega formiranjem Demokratskog fronta kao jedne snažne i zdrave političke grupacije, koja je sebi dala zadatak da našu zemlju u međunarodno priznatim granicama uvede u društvo evropskih zemalja gdje i pripada. Sedmostrukom premijeru, vođi ove kabadahijske grupacije se priviđaju četnici u liku profesora Miodraga Lekića, intelektualcu svjetskog formata, koji je na skupu u zgradi Stare vlade, lokaciji popularno nazvanoj Dva sanduka, ustao i ustupio počasno govorničko mjesto dr Branki Bošnjak, jer po njegovim riječima sa te večeri - Žene u Crnoj Gori to zaslužuju - navodi se u reagovanju.

Portal Analitika