Politika

DANILOVIĆ: DPS kampanja nikad agresivnija i promašena

okgoran
Š
ef poslaničkog kluba Demokratskog fronta Goran Danilović napisao je na svom Fejsbuk profilu da DPS nikada nije imao agresivniju ali ni promašeniju kampanju jer su se fokusirali na članove predsjedništva DF koji nijesu ni učesnici izborne trke.

DANILOVIĆ: DPS kampanja nikad agresivnija i promašena
Portal AnalitikaIzvor

Danilović je istakao da kampanja DPS-a nije ličila na njihovog kandidata, i da je “pozajmljena i uvezena - mogla bi da funkcioniše bilo gdje”.

- DPS nikada nije imao agresivniju ali ni promašeniju kampanju - zahvalni smo im na tome. Duže od dva mjeseca se fokusiraju na nas koji nismo učesnici trke - na članove predsjedništva DF koji su, po njihovom mišljenju, idealni za medijsko raspakivanje. U pitanju je početnička greška druge strane - taj rukopis u DPS kampanji nije odavde jer nije politički profitan i mudar. Neko ko upravlja njihovim timom ne poznaje dobro Crnu Goru. Da je neko pitao prije raspisivanja izbora Andriju ili mene šta bi željeli, odgovor bi bio  da se bave nama, da ostave na miru našu listu za Podgoricu, koja je tako uspjela da se nametne kao dominantna, nekompromitovana, čista, sposobna i realno jedino dovoljno jaka da vodi grad – napisao je Danilović na svom Fejsbuk profilu.

ON je istakaoda su i drugi članovi Predsjedništva “bili pod vatrom” ali da, takođe, niko od njih nije na listi za Podgoricu.

- Mi, realno nismo morali niti je postojao plan da se bavimo bilo kim drugo izuzev sporadično njihovom listom i njihovim kandidatom za gradonačelnika. Mislim da ćete se složiti da je posve nornalno i jedino prihvatljivo sporiti recimo Stijepovića jer im je zaštitni znak i lice kampanje, a da je napad na nas koji smo daleko u sjenci naših lista otvorio prostor našim ljudima da smireno i staloženo, naprave dobar posao – rekao je Danilović.

On je naglasio da je nosilac liste za izbore u Podgorici i lider DF-a Miodrag Lekić napadan “iz svih naoružanja”.

- Svakako, napadali su Miodraga Lekića iz svih naoružanja ali iz primitivno psovačkih pozicija i kroz negativnu kampanju koja nema ni stvaralački ni pokretački kapacitet. Rekao bih tako da su nezrelo promašili u svojoj "zreloj kampanji". Potrošili su mnogo novca da izmjeste fokus na krupne teme, na referendumsku priču i promašili. Nije uspjelo. Njihove greške i nedopustive propuste nije trebalo tražiti i pokazivati, sve je samo od sebe izlazilo na vidjelo – napisao je šef poslaničkog kluba DF-a.

Danilović je naveoda su u DPS-u “imali skupu medijsku kampanju, našminkana lica, isforsirani optimizam, turističke razglednice umjesto slika iz života, švajcarske motive za crnogorsku neveselu zbilju”.

- Takva kampanja nije mogla ostaviti utisak unutrašnje snage i lepršavosti. To je značajno ispod holivudske ili makar indijske produkcije da bi zaustavilo dah samo zbog vizuelnog, a dovoljno prazno da nikoga ne pogađa. Na isti način su mogli reklamirati džempere, lap topove, travnjake ili pastu za zube kao što su kandidata, liste i programe. Da skratim. Njihova kampanja u Podgorici nije ličila na njihovog kandidata, mislim da nije ni drugdje. Njihova kampanja je pozajmljena i uvezena - mogla bi da funkcioniše bilo gdje. Samo u foto šopu odijelima i džemperima prilagodite glave i iz Pg kampanju preselite za novu proizvodnu liniju domaćeg namještaja iz Vranja ili Visokog.. Naravno, na razočarenje oba pomenuta grada – poručio je Danilović.

Portal Analitika