Portal Analitika
  • Politika
  • Društvo
  • Abiznis
  • Sport
  • Kolaž
  • Region / Svijet
  • Kultura
  • Kolumne
  • Nauka / Tehnologija
  • Savremena karijatida
  • Ostalo
Politika

KUJUNDŽIĆ: Lekića ne bih finansirao da sam znao da će sa Medojevićem

okkujundyic1
B
iznismen Savo Kujundžić poručio je da je lideru Demokratskog fronta Miodragu Lekiću ne bi dao ni cent da je znao da će sarađivati sa predsjednikom Pokreta za promjene Nebojšom Medojevićem i ekipom oko njega.

KUJUNDŽIĆ: Lekića ne bih finansirao da sam znao da će sa Medojevićem
Portal AnalitikaIzvor

Kujundžić za Informer CG tvrdi da ga čudi što je tako mudar čovjek poput Lekića sebi dozvolio da se udruži sa političarima kao to je Medojević. Kujundžić dodao da je pomagao Lekića jer je, kao i on, bio za očuvanje državne zajednice.

- Ni opančinu sa noge ne bih dao za osobu kao što je Nebojša Medojević. On čini sve što može protiv Crne Gore. Znam ga odmalena, dok je živio u Pljevljima. Šokiran sam njegovim posljednjim nastupuima u kojima ismijava nesreću tri miliona stanovnika Srbije, rekao je Kujundžić.

Premijer Milo Đukanović nedavno je žestoko napao lidere Demokratskog fronta i njihove finansijere. Među prozvanima je bio i Savo Kujundžić.

- Ako imate jednog kojeg je finansirao Dušan Spasojević Šiptar, drugog Mišo Beko a trećeg Savo Kujundžić. Šta očekujete od njih.Zar da očekujemo da se oni odgovorno odnose prema demokratskim tekovinama Crne Gore i interesu birača. Trgovac i korupcionaš uvijek razmišlja trgovački i korupcionaški, rekao je Đukanović.

Za Kujundžića je sporno i to što Medojević na neprimjeren način komentariše tragediju koja je zadesila Srbiju.

- Uvijek je bio lajavac, ali nijesam mogao da vjerujem da može tako da se obraća. Posebno nijesam mogao da povjerujem da te komentare iznosi neko ko se udružio sa mojim prijateljem Lekićem, kazao je Kujundžić koji ističe da je Lekića poznaje iz Rima kada je lider DF-a bio ambasador SCG u Italiji.

- Naš odnos je prijateljski. Pomagao sam mu kao što pomažem i mnogim drugim bliskim ljudima. To je normalno jer smo se zalagali za očuvanje državne zajednice, što je potpuno legitimno, navodi Kujundžić.

Kujundžić tvrdi da nikada nije bio protiv interesa Crnu Goru, koju mnogo voli, zbog čega je u nju uložio ogromni novac.

- Uvijek sam spreman da pomognem u svemu što može donijeti dobro za Crnu Goru, ali nikako ono što je protiv njenih interesa.

Pored ugostiteljstva bavi se i poljoprivredom, a prije osam godina je osnovao fond preko kojeg novorođenoj djeci na području Pive i Drobnjaka daruje po hiljadu eura. Ogroman novac je uložio u obnovu crkava i manastira.

Kujundžić je vlasnik hotela ''Jezera'' i ''Žabljak'' na Durmitoru. Dugo je boravio u inostranstvu i nosilac je najvećih odlikovanja Ruske pravoslavne crkve. Episkop Joanikije ga je odlikovao Orddenom Svetog Save prvog stepena. On je i ktitor manastira Svetog Arhangela Mihaila u selo Podmalinsko kod Šavnika.

 

 

Portal Analitika