Društvo

VIJESTI: Krivična prijava protiv načelnika beranske policije?

2305policijaok
U
nutrašnja kontrola na pragu je da podnese krivičnu prijavu protiv načelnika beranske policije Veselina Krgovića, zbog nesavjesnog rada u službi nakon oduzimanja više od 100 paketa cigareta na putu Berane- Rožaje, pišu Vijesti.

VIJESTI: Krivična prijava protiv načelnika beranske policije?
Portal AnalitikaIzvor

Inspektori zaduženi za kontrolu zakonitosti rada policije utvrdili su da je tužilac za zaplijenu švercovane robe saznao tek 12 maja, gotovo dvadesetak dana poslije oduzimanja.

-Utvrđeno je da je tužilac o zaustavljanju i oduzimanju kamiona 24. aprila saznao 12 maja, a zakonska obaveza je da se to uradi odmah po saznanju krivičnog djela. Tužilac je to potvrdio unutrašnjoj kontroli- kazao je Vijestima sagovornik iz policije.

Prema njegovim riječima, inspektori još prikupljaju dokumentaciju, ali je izvjesno da će protiv Krgovića biti pokrenut disciplinski postupak, kao i krivična prijava.

-Takođe, Krgović će se teretiti jer je neistinito informisao pretpostavljene o tom događaju. Unutrašnja kontrola će tražiti da zbog takvog postupanja snosi i profesionalnu odgovornost- rečeno je Vijestima u policiji.

Krim tehničari su u oduzetoj hladnjači pronašli 150 paketa duvanski proizvoda bez akcizne markice, koje će preuzeti tužilaštvo.

 

Portal Analitika