Region

Pucnjava u Novom Sadu, jedna osoba mrtva

2205novisad
J
edna osoba je poginula, a jedna povrijeđena u pucnjavi koja se dogodila u Novom Sadu u Srbiji, javlja RTS.

Pucnjava u Novom Sadu, jedna osoba mrtva
Portal AnalitikaIzvor

Kako RTS saznaje, pucnjava se dogodila oko 21 čas u kafiću "Gondola" koji se nalazi preko puta pokrajinske Vlade.

Radio 021 saznaje da je ubijen Vojislav Škrbić (37) iz Kaća.

Prema izjavama svjedoka, na njega i njegovog prijatelja je dok su sjedeli pucao mladić koji je mirno ušetao u lokal. Nezvanično, ubica je bio u društvu još jednog momka.

Mladić je došao do stola za kojim je sjedio Škrbić i pucao u njegovom pravcu. Nakon sto su se čuli pucnji došlo je do panike u lokalu, koji je bio prepun, nakon čega su se gosti kafića razbiježali. U toj gužvi ubica je pobjegao, javlja reporter 021 sa lica mjesta.

Ranjen je još jedan muškarac koji je prevezen u Urgentni centar Srbije, i za sada se zna samo da ima dvije prostrijelne rane. Policija je na licu mjesta i u toku je uviđaj. Prema nezvaničnim informacijama, policija već zna ko je počinilac, jer je pregledala snimke sa sigurnosne kamere i ustanovila da je osoba koja je pucala stalni gost "Gondole".

Škrbić je novosadskoj javnosti poznat po različitim krivičnim djelima kao što su reketiranje, preprodaja droge... Osuđen je na 11 godina zatvora zbog ubistva pripadnika kriminalne grupe "Firma", Branislava Jelačića, 11. maja 2004. godine u kafiću "Marina" na Trgu mladenaca. Utvrđeno je da je on naručio ubistvo Jelačića zbog borbe oko uticaja i teritorije na novosadskom narkotržištu.

Škrbićev lanac dilera droge bio je konkurencija neprikosnovenoj "Firmi", pa je Jelačić u nekoliko navrata organizovao Škrbićevu likvidaciju. Škrbić je napadan ispred kluba "Zam", zatim u Kaću, a priređena mu je i sačekuša ispred stana u kojem živi. Iz svih napada uspio je da izađe nepovrijeđen.

Škrbić je osuđen i za pokušaj ubistva Dragana Vojnovića na Kamenjaru, u okviru obračuna za prevlast na novosadskom narkotržištu, a u njegovom dosijeu stoji da je hapšen zbog posjedovanja narkotika i oružje. U Bijeloj knjizi kriminalaca MUP-a Srbije, Škrbić se visoko kotirao kao član nekoliko organizovanih kriminalnih grupa. Prema tim podacima, on je bio jedan od glavnih distributera heroina u Novom Sadu i Vojvodini.

Izvor: b92.net; foto: aromecancer.org

Portal Analitika