Politika

ĐUKANOVIĆ: Podgorica želi zrelo naprijed

okmilopr
D
emokratska partija socijalista će 25. maja trijumfovati nad onima koji bi Podgoricu da vode nazad, poručio je kandidat za gradonačelnika Slavoljub Stijepović, na završnoj konvencija koalicije „Za evropsku Podgoricu – Milo Đukanović“. Dugogodišnji gradonačelnik Miomir Mugoša čestitao je praznik Podgoričanima, navodeći da Stijepović sigurno pobjeđuje 25-og maja. Podgorica je odlučila želi da ide zrelo naprijed, kazao je lider DPS-a Milo Đukanović.

ĐUKANOVIĆ: Podgorica želi zrelo naprijed
Portal AnalitikaIzvor

Lider DPS-a Milo Đukanović rekao je da je očigledno da je Podgorica odlučila da želi da ide zrelo naprijed. Praktično čitavo vrijeme, kako je rekao, postojao je samo jedan kandidat za gradonačelnika.

okmiloyrelo1
Jedni su izgledali kao da su na terenu za parlamentarne izbore, iako su oni tek 2016. Drugi su, kako je rekao, u Moskvi učili ruski, a treći su se upinjali da nam objasne, kako je moguće da sa dva puta po pet odsto postanete stožer državne politike.

"Vodili smo kampanju iz osjećaja odgovornosti prema građanima želeći da predočimo buduću viziju Glavnog grada", rekao je Đukanović. Politika DPS je politika koja počiva na jasnim moralnim načelima, rekao je Đukanović. Ne traže podršku na bazi slatkorječivih obećanja.

"Tako je bilo tokom čitavog političkog vijeka DPS-a", kazao je Đukanović, podsjećajući da je Crna Gora postala najrazvijenija država ovog dijela Balkana. Crna Gora je, kako je rekao, danas lider NATO i EUintegracija.

Kazao je da su vrata DPS-a "uvijek otvorena za sve koji žele da sarađuju sa nijma". On je rekao da birače iza uglađenog diplomate iz Rima može sačekati četnički vojvoda.

Za SDP je rekao da je to partija koja po sopstvenom priznanju zna zabasati i u savez sa nevoljnim partnerima. DPS je, tvrdi premijer, jedina garancija dosljednog slijeda najvažnijih državnih interesa.

okmiloyrelo2
To što Podgorica danas izgleda kako izgleda je, smatra Đukanović, zasluga DPS-a. "Vjerovatno nikom od nas ne pristaje slogan građanin na prvom mjestu, kao Migu Stijepoviću", rekao je Đukanović.

Građani su kazao je on, najbolji saveznik politike DPS-a, pa je na čelu Podgorice potreban čovjek koji će razumjeti potrebe građana.

Đukanovic je rekao da će Podgorica ostati zamajac ekonomskog razvoja. Pozdravio je multietničku Podgoricu i sve podgoričke Crnogorce i Srbe, Bošnjake, Albance, Hrvate iRome.

Dugogodišnji gradonačelnik Miomir Mugoša čestitao je praznik Podgoričanima, navodeći da Stijepović sigurno pobjeđuje 25-og maja.

"Danonoćnim radom sagradili smo desetine kilometara mostova, bulevara, ulica, vodovoda, vrtića. Bio je ovo najsnažniji period u razvoju Podgorice. Znam da građani cijene sve što smo uradili i da će bez dvoumljenja dati podršku DPS-u", kazao je Mugoša.

okmiloyrelo3
Frontovska svastokupljavina, kako je rekao, prijeti Podgorici proljećnim nemirima, poručujuci kako im Podgoricani nijesu zaboravili zimu 1998.

"Obećavaju što je već izgrađeno. Ne mogu Podgoricu graditi radnici medija i NVo, takozvani reformatori i šuplji filozofi. Podgorici ne trebaju prodavci magle", rekao je Mugoša. Opozicija je, kako je rekao, gora elementarna nepogoda od one koja je zahvatila region.

Nakon dugog aplauza i skandiranja prisutnih, kandidat za gradonačelnika Podgorice Slavoljub Stijepović, zahvalio je Mugoši na svemu što je uradio za Podgoricu.

"25.maja idemo u još jednu, najubjedljiviju do sada izbornu pobjedu. Idemo u još jednu pobjedu u nizu crnogorskih majskih pobjeda", kazao je Stijepović.

Biće to, kako je rekao, ne pobjeda, već trijumf nad onima koji bi Podgoricu da vode nazad. "Nećemo to dozvoliti. Biće to trijumf nad nezaježljivim političkim ambicijama", kazao je Stijepović.

"Ovo je trenutak kad treba da kažemo kakva je naša snaga. Pobjeda treba da bude ubjedljivija nego ikad. Prelazim sa riječi na djela. Imaće vremena da se u to uvjere", rekao je Stijepović.

okfotka
Ispuniće, kako tvrdi, sve što je obećao jer to smisao funkcije gradonačelnika. "Zasukaćemo rukave tamo gdje su prioriteti", kazao je kandidat DPS-a za gradonačelnika.

Vučelić tvrdi da je tim DPS jedini sposoban da vodi Podgoricu putem progresivnog razvoja. "Svi zajedno smo uložili napor vrijedan divljenja i poštovanja", rekao je Vučelić, zahvaljujući aktivistima iz svih djelova Podgorice.

Siguran je da će u Tuzima i Malesiji ostvariti ubjedljivu pobjedu. Građima Zete su, kako je rekao, ponudili konkretan program razvoja, zbog čega će Zeta dati i novog gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića.

"Siguran sam da će Migo dinamizirati dalji razvoj Glavnog grada",poručio je Vučelić. Navodi i da je siguran u ubjedljivu pobjedu 25. maja pozivajući Podgoričane da zaokruže broj 5 koji je, kako kaže, karakteristika odlikaša.

Podgoričane je da glasaju DPS pozvao i pjevač Šukrija Žuti Serhatlić, koji je prisutne u punoj sali SC Morača zabavio hitom "Stara varoš".

Predstavnik Demokratske unije Albanaca Enis Ljuljanović rekao je da Podgorica ne smije pasti u ruke onih koji ne poštuju himnu i zastavu Crne Gore.

Jovan Rabrenović iz Liberalne partije rekao je da je Podgorica grad koji se zavoli na prvi susret. Kazao je da je gotovo nemoguće ponoviti beranski scenario u Podgorici. Liberali su, kako je rekao, crnogorski, a ne Slavkovi, Mikovi ili Andrijini.

Nedžad Drešević iz Bošnjačke stranke kazao je da je ponosan na činjenicu što je njegov narod dao doprinos na putu obnove crnogorske nezavisnosti.

"Ne smijemo dozvoliti da dijete od osam godina formiraju oni koji nijesu dali ni da se rodi", poručio je Drešević.

Rukometašica Katarina Bulatović poručila je da će pobjeda DPS na izborima u nedjelju biti pobjeda za dobrobit čitave Crne Gore.

Glumac Lane Gutović, rekao je da je on poklon Miga Stijepovića.

"Dobro je što je izabrao mene, jer poklon treba da bude rijedak i jeftin. Sve druge je podilaženje. To vam je kao dobra žena. Dobra žena je uvijek jeftina i rijetka. Ostale su poslovna pratnja", poručio je Gutović.

Nosilac liste DPS-a za Bijelo Polje Aleksandar Žurić rekao je da nijesu slučajni ostaci tvrđava na obalama Podgorice, koja je pripadala uvijek onima koji je zasluže i vole na pravi način.

"Predstavljam Bijelo Polje i volim ga više nego bilo koji drugi grad", kazao je on, navodeći da je svakim novi susret sa Podgoricom kao susret s novim kontinentom. Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović rekao je da je Prijestonica nedavno slavila ubjedljivu pobjedu na izborima.

"U nedjelju će slaviti Podgorica, a glavni grad će pobijediti u maju kao što je majska zora objavila pobjedu nezavisne Crne Gore", rekao je Bogdanović.

Nosilac liste za Tuzi Halil Duković rekao je da ce sigurno pobijediti u toj gradskoj opštini i dati snažan pečat pobjedi u Podgorici.

"Mi u Tuzima smo već odlučili. Pobjednika već imamo. Migo čestitamo, pa zrelo naprijed", rekao je Duković. Dušan Radonjić, nosilac liste za Zetu, rekao je da su Zećani dali ono najbolje što imaju - budućeg gradonačelnika Slavoljuba Stijepovića.

"A davaćemo još. Znajte, Zeta će dati takav pečat ovom izbornom rezultatu u Podgorici da će to biti nešto za pamćenje", siguran je Radonjić.

(rtcg.me)

 

 

Portal Analitika