Fudbal

BRNOVIĆ: Mladi da pokažu šta znaju

SokoliSlovacka
N
ajbolji crnogorski fudbaleri večeras su u Senecu odradili posljednji trening pred prijateljsku utakmicu sa Slovačkom koja se sjutra igra u nacionalnom trening kampu našeg narednog protivnika.

BRNOVIĆ: Mladi da pokažu šta znaju
Portal AnalitikaIzvor

Selektor Branko Brnović je danas prvi put imao na raspolaganju sve igrače, uključujući i Darka Nikača koji je pojačao konkurenciju u napadu "hrabrih sokola". Na sastanku uoči treninga selektor je ukazao igračima na vrline i mane protivnika u organizaciji igre i prekidima, sa posebnim akcentom na prodore sa bokova po kojima su Slovaci najopasniji.

- Očekuje nas jedna teška utakmica, ali ovi momci imaju pravu priliku da pokažu da se na njih može ozbiljno računati. Svi koji su pozvani imaju šansu da se nađu u grupi od 25 igrača sa kojima ćemo dočekati početak kvalifikacija. Slovaci su najopasniji po bokovima i pokušaćemo da ih tu "zatvorimo" - rekao je naš selektor uoči posljednjeg treninga.

Crna Gora će u ovu utakmicu ući u značajno podmlađenom sastavu - na golu će početi Poleksić, odbranu će činiti Zverotić, Baša, Simić i Balić, vezni red će držati Nikola Vukčević, Janković i Bakić, po bokovima će igrati Vešović i Božović, dok će u napadu isturen biti Jovetić.

- Malo me brine da se debitanti i mlađi igrači ne preopterete, da ne uđe strah u njih. Ako toga ne bude, vjerujem da neće biti problema da sprovedemo u djelo plan koji smo napravili. Ovo je možda i prvi put da nismo opterećeni rezultatom, želim da vidim koliko ovi igrači mogu da pruže na nekim pozicijama i da spremni dočekamo start kvalifikacija. Istina je da bi nam pozitivan rezultat bio važan za napredak na Fifinoj rang listi, međutim ako u kvalifikacijama budemo na visokom nivou sigurno je da će i napredak biti veći - smatra Brnović.

"Hrabri sokoli" su oko podneva doputovali u Bratislavu gdje su odsjeli u prekrasnom hotelu Gejt van iz "NH" hotelskog lanca. Novina u odnosu na dosadašnja okupljanja je i da se za obroke nacionalnog tima pobrinuo Ivan Korać, kulinarski šef koji će o ishrani naših igrača brinuti i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje počinju u septembru.

Utakmica Slovačka - Crna Gora igra se sjutra u nacionalnom trening centru Fudbalskog saveza Slovačke, sa početkom u 20.20 časova.

Slovačka - Crna Gora

Stadion NTC, Senec

Kapacitet: 3.500

Sudija: Bardoš Frankovski (Poljska)

Crna Gora: Vukašin Poleksić, Elsad Zverotić, Marko Baša, Marko Simić, Saša Balić, Nikola Vukčević, Branislav Janković, Marko Vešović, Marko Bakić, Vladimir Božović, Stevan Jovetić.

Slovačka: Martin Dubravka, Peter Pekarik, Jan Đurica, Norbert Đember, Erik Čikoš, Karim Gede, Stanislav Šestak, Miroslav Štok, Vladimir Vajs, Viktor Pečovski, Adam Nemec.

FSCG.ME

Portal Analitika