Politika

LEKIĆ: Poziv na proljeće je poziv na novi početak

2205lekic
Prva pretenzija DF-a biće poštovanje zakona“ kazao je gostujući na televiziji Prva, lider Demokratskog fronta Miodrag Lekić i dodao da bi to bila značajna novina koju bi ova koalicija uvela. Lider DF-a je, komentarišući političke poruke koje dolaze iz te koalicije, objasnio da pozivi na podgoričko i crnogorsko proljeće predstavljaju „nježne pojmove“ koji ne treba nikoga da plaše jer predstavljaju „jedan novi početak“.

LEKIĆ: Poziv na proljeće je poziv na novi početak
Portal AnalitikaIzvor

„Podgoričko i crnogorsko proljeće su pojmovi dosta nježniji i ne treba nikoga da plaše jer je u pitanju metafora koja nije opasna. Ona simbolizuje jedan novi, ljepši početak“, rekao je gostujući na televiziji Prva.

Lekić je kazao da misli da je proljeće najljepše godišnje doba i da je metafora sa tim pojmom jedna „dobronamjerna poruka“.

Komentarišući nedavnu kupovinu ličnih karata koju je objavio MANS, Lekić je kazao da iako se DF u svom zalaganju bori protiv kupovine karata, da ne opravdava način na koji je to urađeno u ovom slučaju.

„Izborne krađe u Crnoj Gori su jedno dramatičmo pitanje, i Crna Gora je zaglavljena u „izborno blato“, naveo je lider Demokratskog fronta i dodao da „osuđuje svaki vid zloupotreba“.

On je dodao da bi se koalicija na čijem je čelu, trudila da, u Podgorici smanji razliku između „centra koji se šminka“ i periferije i mjesta koja nisu u blizini centra. Lekić je kazao da će truditi da definišu industrijsku zonu, te da podstiču ekonomiju.

„Definisanje industrijske zone koja bi imala povoljniji tretman, npr. oslobođanje od komunalija“, objasnio je Lekić i dodao da sada mnogi preduzetnici idu sada prema Danilovgradu koji im nudi bolje povoljnosti i tretman.

Lider DF-a je dodao i da će se zalagati za izgradnju novih vrtića u Podgorici, te za socijalnu uravnoteženost Podgorice, kako ona ne bi bila grad za „elitni sloj i privilegovane“, već za sve građane.

„Treba omogućiti integraciju svih slojeva, svih građana“, objasnio je lider Demokratskog fronta.

Foto: cdm.me

Portal Analitika