Fudbal

Prvi peh za Hrvate

 

STrnicc
K
ormilar Hrvatske Niko Kovač je izašao pred novinare dan prije početka priprema i donio loše vijesti - lijevi bek Ivan Strinić neće biti u mogućnosti da putuje u Brazil. Povreda ga još uvijek muči.

Prvi peh za Hrvate
Portal AnalitikaIzvor

Gledajući cijeli igrački roster "kockastih" jasno je da selektor Niko Kovač možda ima najviše problema na toj poziciji, a ovaj peh fudbalera Dnjepra će mu sigurno zadati veliku glavobolju pred početak priprema koje su planirane u Austriji.

"NIje izliječio povredu - u pitanju je ruptura mišića. Nema smisla i jako mi je žao. Žao mi je zbog njega i nas. On je igrač koji je dugo tu, ali moramo biti korektni prema drugima koji traže šansu. Tražimo novu opciju", rekao je razočarani Kovač.

Veliki problem je taj što selektor nema pravo da pozove dodatno novog igrača mimo onih 30 koji su već na spisku. Takav potez može da napravi samo ukoliko neko sa skraćenog spiska ne bude mogao da putuje u Brazil.

"Imamo rješenje i igrače koji ga mogu zamijeniti. Imamo igrače koji su već igrali na tom mjestu", dodao je Kovač.

Po svemu sudeći selektor Kovač ima dvije opcije - jedna je da Vedran Ćorluka pređe na lijevog beka, a druga da na toj poziciji igra Danijel Pranjić koji je mnogo ofanzivniji od Strinića.

Da napomenemo, Hrvatska će na Mundijalu igrati u grupi A - na otvaranju takmičenja će odmjeriti snage sa Brazilom, a ostali protivnici su Meksiko i Kamerun. (Topfudbal.me)

Portal Analitika