Politika

Krivokapić sa Rasmusenom: Alijansa prepoznaje rezultate u reformama

rasmunsenkok
P
redsjednik Skupštine Crne Gore i PS OEBS-a Ranko Krivokapić primio je danas generalnog sekretara NATO Andresa Fog Rasmusena. Generalni sekretar Rasmusen je uputio čestitku Crnoj Gori na njenoj obnovi nezavisnosti. Krivokapić je istakao da je borba, od samog početka, za povratak pune nezavisnosti Crne Gore utemeljenje njenog evroatlanskog puta.

Krivokapić sa Rasmusenom: Alijansa prepoznaje rezultate u reformama
Portal AnalitikaIzvor

Rasmusen je poručio da Alijansa prepoznaje rezultate ostvarene u reformama ključnih oblasti, koje je postigla naša država.

Krivokapić je podvukao da je eventualna pozivnica za članstvo našoj državi, na Samitu u Velsu, strateški i bezbjedonosno važna, ne samo za Crnu Goru, već za čitav region i Alijansu.

Krivokapić je poručio da pred nama ostaje još posla na ključnim zadacima kao što su neupitna posvećenost jačanju vladavine prava, te puni dovršetak reforme civilnih službi bezbjednosti.

Krivokapić je u razgovoru sa generalnim sekretarom Rasmusenom zaključio da Crna Gora ostaje istinski posvećena i istrajaće u ispunjenju svojih obaveza u susret Samitu. “Kako je integracioni proces u NATO na paralelnim tokovima, kako crnogorskom tako i interesima Alijanse, nadamo se da će se ti putevi susresti i dovesti do poziva u punopravno članstvo.”

Generalni sekretar Rasmusen se zahvalio na ulozi i doprinosu, predśedniku Ranku Krivokapiću, na ovom polju.

 

 

Portal Analitika