Politika

Konjević: DPS nije država

rasko
P
otpredsjednik Socijaldemokratske partije i ministar unutrašnjih poslova mr Raško Konjević, komentarišući procjene da li će Socijaldemokratska partija SDP biti tas na vagi poslije 25. maja, u intervjuu za Dnevne novine kazao je da su toj partiji principi važniji od fotelja, te da nije neophodno da uđe u vlast.

Konjević: DPS nije država
Portal AnalitikaIzvor

Na pitanje kako komentariše poruku iz SDP-a da su prijevremeni parlamentarni izbori realni Konjević je odgovorio da je sama činjenica da je iz SDP-a stigla jasna poruka o tome, da su realni prijevremeni parlamentarni izbori potvrđuje da SDP ima jasne programske principe od kojih nije odustala gotovo četvrt vijeka.

„Ti principi su nam bitniji i od pozicija i zbog njih smo napustili vlast u Podgorici prije tri godine. Kada je gospodin Rifat Rastoder govorio o izbornom scenariju, prevashodno je mislio na poziv DPS-a upućen prosrpskim partijama da uđu u Vladu. Naš stav je da bi to bilo prekrajanje izborne volje građana, te da ako se želi takva prekompozicija vlasti, ona mora doći nakon izbora“, naglasio je Konjević.

Prema njegovim riječima vjeruje da građani i te kako razumiju šta znači namjera DPS-a da strateške ciljeve Crne Gore EU i NATO ostvaruju sa prosrpskim opozicionim partijama, koje se javno i jasno protive evroatlantskim integracijama.

„Takva prekompozicija političkih snaga koja se dogodila u Podgorici stvarai njem višegodišnje koalicije DPS-NS-DSS, koje u svom programu imaju redefinisanje rezultata referenduma, pokazala je svoje domete koji su, nažalost, bili politički štetni za građane i Podgorice i Crne Gore“, istakao je on.

Konjević je naglasio da državu i njenu nezavisnost čuvaju njeni građani.

„SDP vjeruje da građani Crne Gore ne sumnjaju u ispravnost odluke od 21. maja 2006. i da nikada više neće dozvoliti da izgubimo državu. Ako neko misli da sudbina državnosti zavisi od izbornog rezultata jedne partije, mi mislimo da to nije tačno i da je to izraz nepovjerenja prema našim građanima koji su obnovili crnogorsku državnost. DPS nema pravo da neuspjeh partije dovodi u vezu sa opstankom države, niti se država može izjednačavati sa bilo kojom partijom. Loš rezultat DPS će biti posljedica lošeg vladanja i koaliranja sa NS i DSS, koje upravo negiraju tu državnost. Ljudi prosto žele pravedniju vlast u Podgorici i to je razumljivo“, naglasio je on.

Konjević je rekao da je DPS na prošlim izborima u Podgorici ostao u manjini.

„Sada, nakon višegodišnjeg neprincipijelnog vladanja sa NS i DSS normalno je da će opet biti u još većoj manjini. SDP je izašao iz vlasti u Podgorici zato što smo uvidjeli da ta vlast nije posvećena interesima građana i da ne rješava njihove probleme. Puno je nepravde koja se vidi i koja smeta građanima. Zato oni žele promjene. Nije nužno da nakon ovih izbora SDP bude u vlasti. Mi ćemo u vlasti biti samo ako ona bude zasnovana na mukotrpnom radu kako rješavati pitanja nezaposlenosti, kako graditi vlast koja će biti pravednija. Jednom riječju vlast koja će graditi društvo kakvo smo sanjali tog 21. maja 2006. godine“, rekao je Konjević između ostalog. (Dnevne novine, CdM)

 

 

Portal Analitika