Politika

KRIVOKAPIĆ: 21.maj treba da bude dan sloge

ranko
P
redsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić kazao je juče na Lovćenu , gdje je položio vijenac na Mauzolej Petru Drugom Petroviću Njegošu, povodom 21. maja Dana nezavisnosti da “na ovom mjestu svi moramo znati da smo samo zrno pijeska u vremenu, da vječnost pripada Petru II, Crnoj Gori i da je obaveza svih, posebno javnih djelatnika da ujedine Crnu Goru, da Crna Gora bude jedna, kako kaže naša himna dok lovćenskoj našoj misli naša sloga daje krila.

KRIVOKAPIĆ: 21.maj treba da bude dan sloge
Portal AnalitikaIzvor

Neka ovo bude dan sloge u Crnoj Gori – rekao je Krivokapić i naglasio da Crna Gora treba da bude okupljena oko jednog dobra, da ovaj datum simbolizuje ponovno spajanje Crne Gore sa svojom istorijom i sa svojom budućnošću.

“Na ovaj sveti dan nove crnogorske istorije, uvijek se vraćamo oltaru slobode Crne Gore. Treba se prisjetiti da je crvena Crna Gora i crvena Jugoslavija podigla ovaj spomenik, jednom od najvećih južnoslovenskih pjesnika- rekao je predsjednik Skupštine.

Krivokapić je poručio da je ta ideja, jedna od najvećih koju su rodili južnoslovenski narodi.

-Ovih dana je svi dobro i osjećamo, to je Crna Gora kao jedno stala da pomogne bratskim republikama i Srbiji i BiH i Hrvatskoj. I to jeste mjesto na kom je gradila čitava Jugoslavija, ovaj oltar slobode, to zajednišvo, a isto tako da budemo jedno i u Crnoj Gori ne samo kada je muka, nego kada je dobro- kazao je Krivokapić.

Nakon svečanosti polaganja vijenca održan je Okrugli sto “Sjednik na gumnu” na temu “Crna Gora i EU – Osam godina od obnove nezavisnosti”,čiji je domaćin bio predsjednik skupštine Crne Gore, a na kojem je učestvovala i prof. dr Gordana Đurović - redovna profesorka Ekonomskog fakulteta UCG, bivša potpredsjednica Vlade Crne Gore i ministarka evropskih integracija.Na Sjedniku su učestovali i studenti sa Univerziteta Crne Gore, Univerziteta Mediteran i Univerziteta Donja Gorica.

J.P.

 

 

Portal Analitika