Fudbal

Van Gal ima 180 miliona za dovođenje igrača

VanGall
M
ančester junajted je imao sezonu za zaborav, najgoru od kad se igra Premijer liga, ostao je bez Evrope i doveo Luja van Gala da probudi "crvene đavole", a holandski stručnjak je za to imati i pomoć od 180 miliona eura.

Van Gal ima 180 miliona za dovođenje igrača
Portal AnalitikaIzvor

Izdašne gazde sa Old Traforda riješene su da ispune svaku želju novog menadžera, samo kako bi ispunio ciljeve i vratio klub na stazu uspjeha koja vodi do trofeja, odnosno kako bi vratio titulu prvaka Engleske iz plavog u crveni dio Mančestera.

Nisu navikli navijači Junajteda na toliko turbulencija, godinu bez trofeja i smjenu trenera, pa je na Van Galu da im opet priredi radost, za šta je već odredio četiri glavna pojačanja.

Prva akvizicija bi trebalo da bude izuzetno traženi lijevi bek Sautemptona, 18-godišnji Luk Šo, koga vidi kao zamjenu za Patrisa Evru i za koga će izdvojiti oko 30 miliona. Osvježenje u veznom redu trebalo bi da donese Toni Kros, koji je "viđen" na izlaznim vratima Bajerna i njemački reprezentativac je velika želja Van Gala.

Druga dva imena se drže u tajnosti, ali se navodno radi o vezisti Rome Kevinu Strotmanu, koji je i prošlog ljeta bio želja Junajteda, kao i o štoperu Borusije Dortmund Matsu Humelsu.

Prema pisanju engleskih medija, holandski stručnjak povjerenje jedino ima u golmana Davida de Heu, te Huana Matu, Robina van Persija i Vejna Runija, dok je na Velbeku, Keriku, Smolingu, Džonsu i ostalima da se nametnu tokom ljetnjih priprema.

Portal Analitika