Fudbal

Konte sprema novi Juve

Kontte1
A
ntonio Konte ostaje najmanje još jednu sezonu na klupi kluba sa kojim je osvojio het-trik titula. Juve je već sada veliki favorit da nastavi seriju, a "Gazeta" je objavila sastav za narednu sezonu.

Konte sprema novi Juve
Portal AnalitikaIzvor

Glavna promjena će se dogoditi u formaciji, Juve prelazi na 4-3-3, a već se manje-više zna kako bi trebalo da izgleda tim.

Ceh u odbrani bi mogao da plati Leo Bonući, za koga se interesuje Monako, a štoperski tandem bi trebalo da čine Barzalji i Kjelini, uz Ogbonu koji predstavlja budućnost na mjestu štopera. Desno je neprikosnoven Lihštajner, iako za Švajcarca postoje unosne ponude, Konte ga se ni u snu neće odreći. Lijevo novo lice, sa Lulićem je sve dogovoreno, sada se pominje i Evra kao bonus. Bosanac bi mogao da bude prvi izbor, a može da igra i ofanzivnije kao lijevi vezni igrač.

Neko će biti prodat, Pogba u slučaju nepristojne ponude, ili Vidal. U ovom trenutku bliži odlasku je Čileanac, koji vrijedi oko 40 miliona eura i za koga su zainteresovani svi vodeći klubovi Evrope. Jasno od tog novca će biti finansirana pojačanja, Nani je već dogovoren transfer, priča se da je i Aleksis Sančez blizu, Čileanac košta 20 miliona eura.

Tim bi trebalo da izgleda ovako:

Bufon,

Lihštajner, Barzalji, Kjelini, Lulić (Evra)

Pirlo, Pogba (Vidal), Markisio,

Nani, Tevez, Sančez.

Odlaze Vučinić, Kvaljarela, Isla, Padoin, Peluso, neće biti otkupljen Osvaldo.

Nije to sve što se pojačanja tiče, od igrača na pozajmicama, trebalo bi da se vrati Gabijadini ili Zaza, dok će Berardi ostati još jednu sezonu na pozajmici. Juventus će takođe probati da dovede mladog Moratu iz Real Madrida, to bi mogao da bude dio paketa za Vidala, a žele i Antonija Kandrevu iz Lacija koji je već bio kod njih, ali tada nisu otkupili njegov ugovor od Udinezea. Meta Kontea je i Ranokija iz Intera, priča se da će odlazak Vučinića u Inter, Juve usloviti dovođenjem ovog štopera.

Ako se i dio ovih transfer ostvari, teško je vjerovati da bilo ko može da stane na put "Bjankonerima" u Seriji A i sljedeće godine, a Evropa je potpuno druga priča. (sportske.net)

Portal Analitika