Politika

DF: 25. maja kreće talas promjena, počinje podgoričko proljeće

2005front
S
a završne konvencije Demokratskog fronta u Podgorici poručeno je da će 25. maja iz Glavnog grada krenuti talas promjena, te da od tog dana počinje podgoričko, odnosno crnogorsko proljeće.

DF:  25. maja kreće talas promjena, počinje podgoričko proljeće
Portal AnalitikaIzvor

Na skupu koji se održava večeras na platou kod spomenika Sv. Petru Cetinjskom, vijore se i crnogorske zastave i trobojka, kao i transparenti "Crna Gora svih nas" i "Podrška braći", javlja portal RTCG.

Nosilac liste Miodrag Lekić poručio je na skupu da je Podgorica opozicioni grad. "Nestrpljiv sam da vam čestitam pobjedu koja dolazi 25. maja", kazao je Lekić.

On je saopštio da su na listi DF-a ljudi koji su spremni da vode Podgoricu na zreo način, te da među njima ima i Crnogoraca, Srba, Bošnjaka, Muslimana, Albanaca.

"Zapravo mi smo prava ujedinjena Crna Gora", kazao je Lekić. Lekić nije želio da govori o političkim konkurentima, ali se osvrnuo na koaliciju DPS-a i SDP-a i lidere tih partija.

"Oni svašta jedan drugom kažu, a onda zajedno nastavljaju da vrše vlast", kazao je Lekić. Na saradnju sa DF-om pozvao je sve oni koji se, kako je saopštio, osjećaju opoziciono.

"Ovo je poruka svima, koji prethodno raščiste da li su vlast ili opozicija, da zajedno stvaramo još širi savez", zaključio je Lekić.

Predrag Bulatović iz DF-a je saopštio da je potrebno da DPS ode sa vlasti i u Podgorici i u Crnoj Gori. "Počinje podgoričko i crnogorsko proljeće 25. maja", kazao je Bulatović.

On ističe da je prethodna vlast radila na štetu grada i građana te da promjene nema bez smjene vlasti.

„Izlaznost veća od 72 odsto daje pravo da ćemo biti sigurna vlast. DF je nešto najbolje što je moglo da se dogodi Crnoj Gori u posljednjih 15-ak godina. DF je pomirio ljude različite političke opredijeljenosti“, poručio je Bulatović.

Predsjednik NOVE Andrija Mandić je kazao da je Podgorica već osvojena dva puta na predsjedničkim i parlamentarnim izborima i pozvao na fer glasanje 25. maja. "Nema straha, ima samo vjere u bolju budućnost i samo naprijed srećna vam pobjeda", kazao je Mandić.

2005front2

Poslanik DF-a Goran Danilović kaže da je Front već pobijedio samo treba pobjedu da ovjeri 25. maja.

"Nikada nijesmo stajali bolje. Pobijedili smo već samo trebamo da odbranimo pobjedu. Raširite zastave da vide svaku koju smo donijeli. Za ovaj grad možete najviše uraditi srcem. Biće teško tak nakon pobjede, kad počnemo da radimo", zaključio je Danilović.

Lider PzP-a Nebojša Medojević kaže da je opozicija u Crnoj Gori sazrela i da se godinama mijenjala, dok je kako kaže, DPS ostao isti.

"Kraj je vladavine DPS-a, a oni to ne vide", poručio je Medojević i dodao da će 25. maja pokazati da je Crna Gora zrela za promjene.

"Neće biti političkog revanšizma, ali će biti pravde", zaključio je Medojević. Funkcioner DF-a Koča Pavlović poručio je kako je vrijeme da građani u svoje ruke uzmu ono što im pripada, a to je Podgorica.

Emilo Labudović je saopštio da se navršava četvrt vijeka, kako je u Crnoj Gori krenuo talas promjena, ali se kako kaže, nije završio onako kako su se nadali.

"Sa ovog mjesta poručujem da taj potop mora da stane. Večeras Podgorica miriše na promjene", poručio je Labudović.

On kaže kako je vrijeme za DF. "Vrijeme je da se vrate zakon i obraz. 25. maja će prvi put u Crnoj Gori osvanuti pobjeda", poručio je Labudović.

foto: rtcg.me

Portal Analitika