Društvo

Uprava policije: Procesuirano 12 lica zbog sedam krivičnih djela

2005policija
S
lužbenici Uprave policije – centara bezbjednosti Podgorica, Nikšić i Herceg Novi rasvijetlili su sedam krivičnih djela protiv imovine i procesuirali 12 lica koja su osumnjičena da su ih počinila.

Uprava policije: Procesuirano 12 lica zbog sedam krivičnih djela
Portal AnalitikaIzvor

Službenici CB Podgorica su Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici podnijeli tri krivične prijave protiv četiri lica, zbog osnovane sumnje da su počinila tri krivična djela – prevaru, utaju i krađu.

D.U. (26) iz Podgorice je osumnjičen da je, na štetu L.L, počinio krivično djelo prevara. On se sumnjiči da je 10. decembra 2013. godine od L.L. na korišćenje uzeo vozilo marke „Opel Corsa“, koje mu nije vratio već ga prodao trećem licu za iznos od 1.500 eura, čime je sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u navedenom iznosu, saopštila je Uprava policija.

Podgoričanin V.N. (48) se sumnjiči da je, na štetu S.R. i R.B, počinio krivično djelo utaja na način što je početkom marta ove godine od S.R. preuzeo vozilo „Peugeot 307“, radi navodne kupovine za iznos od 3.700 eura. On međutim, sumnja se, nije isplatio navedeni iznos novca S.R, već je njegovo vozillo prodao R.B. za iznos od 2.200 eura, s tim što je od R.B. preuzeo „prvu ratu“ u iznosu od 1.000 eura, a kasnije mu se nije javljao na telefonske pozive.

M.P. (33) i Lj.R. (39) iz Podgorice su osumnjičeni da su, na štetu N.A, počinili krivično djelo krađa. Oni su, kako se sumnja, 16. maja 2014. godine, iz teretnog motornog vozila „Scania“, vlasništvo oštećenog, otuđili preko 300 litara dizel goriva. Navedeno vozilo je bilo pakrirano u blizini kuće oštećenog lica.

Službenici CB Nikšić su zamjeniku Osnovnog državnog tužioca u Nikšiću podnijeli tri krivične prijave protiv četiri lica, zbog osnovane sumnje da su počinila tri krivična djela – dvije teške krađe i krađu.

Naime, kako se sumnja, Đ.P. (24) iz Nikšića je, na štetu I.V, počinio krivično djelo teška krađa na način što je, u noći između 04. i 05. februara 2014. godine, provalio u kuću oštećenog, iz koje je otuđio veću količinu bakarnih cijevi sa izolacijom za parno grijanje.

Sumnja se da je maloljetni S.B. (17) iz Nikšića počinio tešku krađu tako što je provalio u stan koji koristi V.K, iz kojeg je otuđio televizor, komponentne računara i propratnu opremu, manje tehničke uređaje i dodatke i jedan lični dokument.

M.D. (31) i D.T. (26) iz Podgorice se sumnjiče da su počinili krađu, na štetu M.K. iz Nikšića. Njih su službenici CB Nikšić kontrolisali u saobraćaju i u vozilu u kojem su se nalazili zatekli više metalnih predmeta (cijevi, korita, buradi itd) bez dokumentacije o porijeklu. Provjere porijekla predmeta dovele su do sumnja da su ih njih dvojica otuđila iz dvorišta kuće M.K.

Službenici CB Herceg Novi su Osnovnom državnom tužiocu u Herceg Novom procesuirali četiri lica, zbog osnovane sumnje da su počinila krivično djelo teška krađa.

Sumnja se da su A.P. (22), R.V. (19), I.K. (18) i G.B. (20) iz Herceg Novog tešku krađu počinili na štetu firme AD „Štampa“ Podgorica, na način što su, u noći između 29. i 30. decembra 2013. godine, provalili u kiosk u vlasništvu ove firme a koji se nalazi u Herceg Novom, odakle su otuđili cigarete i druge proizvode u vrijednosti od 2.714 eura.

Policijski službenici ovih centara bezbjednosti su pronašli i vlasnicima vratili dio otuđenih stvari, dok se za preostalim stvarima traga, saopštila je Uprava policije.

kurir.info.rs

Portal Analitika