Politika

KALUĐEROVIĆ: Na biračkim mjestima da budu prisutni isključivo članovi odbora

2005velizar-kaludjerovic-
P
redsjednik Odbora SNP Glavnog grada Velizar Kaluđerović uputio je pismo Izbornoj komisiji Glavnog grada u kome zahtijeva da u prostorijama koje su određene za biračka mjesta za dan izbora, 25.maja, isključivo budu prisutni članovi biračkih odbora i naravno birači koji su nakon obavljenog glasanja dužni napustiti biračko mjesto.

KALUĐEROVIĆ: Na biračkim mjestima da budu prisutni isključivo članovi odbora
Portal AnalitikaIzvor


"U saznanju smo da se u objektima koji su određeni za biračka mjesta za prethodne izborne cikluse, često dešava prisustvo zaposlenih koji nijesu članovi biračkog odbora, što je naročito izraženo u školskim i predškolskim ustanovama, kao i u nekim privatnim objektima, najčešće ugostiteljskim. Ta lica se bave odlaganjem obavještenja Sekretarijata za lokalnu samoupravu koji sadrže između ostalog redni broj birača na biračkom spisku za glasanje koje birači donese prilikom dolaska na biračka mjesta, na način što ih odnose licima koja za potrebe Demokratske partije socijalista Crne Gore vode na osnovu toga eidenciju izlaska birača. Česta je pojava da ta lica sjede u nekoj od učionica školskog odnosno predškolskog objekta u kome se obavlja glasanje", kaže se u pismu Kaluđerovića.



Takođe se traži od Izborne komisije da u saradnji sa Upravom policije obezbijedi da na udaljenosti od 100 m od biračkog mjesta nema prisustva građana čija je, kako ističe, do sada prevashodna namjera bila vođenje evidencije birača koji su došli na birališta.



"Namjera nam je da blagovremeno preduzmete mjere i radnje koje će obezbijediti da građani Podgorice slobodno u zakonom propisanoj proceduri ostvare svoje  pravo izbora svojih predstavnika u Skupštini Glavnog grada", kaže se u Kaluđerovićevom obraćanju Izbornoj komisiji.

 

foto: kodex.me

Portal Analitika