Društvo

FOTO: Podgorica dobila još jedan kružni tok

tok8
G
radonačelnik Podgorice Miomir Mugoša danas je otvorio rekonstruisanu raskrsnicu bulevara Pete proleterske i Josipa Broza Tita, prenosi CdM.

FOTO: Podgorica dobila još jedan kružni tok
Portal AnalitikaIzvor

"Još početkom prošle godine odlučili smo se da u našem planu i programu za 2014. bude gradnja kružnog toka, na zahtjev građana koji su imali probleme. Iako je raskrsnica bila urađena po svim standradima, frekvencija saobraćaja je ovdje velika i stvaraju se kolone maltene do ulice Marka Miljanova", kazao je Mugoša.

Za rekonstrukciju ove saobraćajnice izdvojeno je oko 400 hiljada eura.

tok5

"Profil kolovoza je preko 10,5 metara, tako da garantuje bezbjednost kako učesnika u saobraćaju svih profila motornih vozila tako i pješaka. Urađena je rekonstrukcija 170 metara Bulevara Josipa Brpza i 150 metara Bulevara pete proleterske, kao i kompletne instalacije ispod zemlje, tako da se nadamo da će ova saobraćajnica biti dugo u upotrebi", pojasnio je on.

Mugoša je uputio izvinjenje građanima i zahvalio im se na strpljenu, te dodao da je važno što je posao završen prije turističke sezone.

tok4

On poručio je i da je u planu izgradnja kružnog toka na Zmaj Jovinoj ulici, kao i produžetak Bulevara Save Kovačevića, a stanovnike Starog aerodroma pozvao je da sjutra u 11 sati prisustvuju polaganju kamena temeljca za Kuću fudbala.

CdM, Foto: Vedran Ilić

Portal Analitika