Politika

BOŠNJAK: Čelnici gradskih službi da prestanu sa pritiscima

2005branka_bosnjak
"

"Poručujemo još jednom čelnicima gradskih službi, sekretarima sekretarijata, da prestanu da vrše otvoren ili bilo kakav drugi pritisak na zaposlene da glasaju za vladajuću partiju ili pak da ostanu kod kuće. Ne postoji više ni jedan način da se proces promjena zaustavi", saopštila je poslanica Demokratskog fronta Branka Bošnjak.

BOŠNJAK: Čelnici gradskih službi da prestanu sa pritiscima
Portal AnalitikaIzvor


"Oni su prošlost i buduća opozicija i to treba svima da bude jasno. Osjećaju strah i paniku zbog sve većeg broja njihovih bivših članova koji prilaze Demokratskom Frontu kao jedinoj zdravoj političkoj grupaciji", kaže se u saopštenju Bošnjak dostavljenom

Portalu Analitika

.



Kako je istakla, odgovorni za pritiske i ucjene biće procesuirani nadležnim institucijama i njihova imena objavljena.



"Ponavljamo svim poštenim i časnim službenicima da nema razloga za strah jer ste u biračkoj kabini sami, niko ne zna koga zaokružujete, nije dozvoljeno snimanje telefonima, vaš izbor je izbor slobodnog građanina i to je vaše pravo. Upravo zato što su svjesni da vaš glas može sve da promjeni ovo i rade, ali njihova propaganda je u ćorsokaku, jer nas je sve više", navodi Bošnjak.



Prema njenim riječima DF će oštro reagovati na sve zloupotrebe javnih i službenih prostorija tokom izbornog dana. "Do sada smo više puta reagovali povodom korišćenja istih od strane mini štabova DPS ali naravno reakcija je izostala. Njekalatantniji primjer zloupotrebe ove vrste je korišćenje prostorija Doma zdravlja u Tološima, što je postala uobičajena praksa već godinama", kaže Bošnjak.



"Ovo je i javni poziv svim institucijama sistema, učesnicima izbora i organizacijama koje prate regularnost izbora da budno prate sva ova dešavanja, jer panika koja je uhvatila odlazeću vlast u Podgorici je ogromna i tako dezorjentisani i grogirani spremni su na sve", zaključuje poslanica Demokratskog fronta.

Portal Analitika