Fudbal

Učinak crnogorskih fudbalera u inostranstvu

GolubovicOlimpija
P
ortal Topfudbal.me vam donosi učinak crnogorskih fudbalera u inostranstvu proteklog vikenda.

Učinak crnogorskih fudbalera u inostranstvu
Portal AnalitikaIzvor

GOLMANI

Zoran AKOVIĆ (Huskvarna, Švedska) - Imao i te kako zapaženu ulogu. Bivši golman Čelika je sačuvao mrežu u remiju kod kuće protiv Asiriske.

ODBRANA

Stevan RELJIĆ (Vardar, Makedonija) - Kao po navici odigrao svih 90 minuta. Vardar je remijem bez golova protiv Bregalnice završio prvenstvo na petoj poziciji.

Ivan KECOJEVIĆ (Cirih, Švajcarska) - Stameni štoper je upisao novih 90 minuta za "nebeskoplave". Cirih je kod kuće u posljednjem kolu remizirao sa Arauom (2:2).

Miodrag DŽUDOVIĆ (Irtiš, Kazahstan) - Bivši reprezentativac Crne Gore je imao odličan vikend! Njegov Irtiš je kod kuće pospremio Spartak Semen sa 5:0, a iskusni centralni bek je igrao cijeli meč.

Marko BAŠA (Lil, Francuska) - Cijeli meč protiv Lorijena naš najbolji defanzivac je odradio bez greške. Zbog toga je i nagrađen jer su "mastifsi" pobijedili u gostima rezultatom 1:4 i izborili kvalifikacije za Ligu šampiona.

Žarko TOMAŠEVIĆ (Kortrijk, Belgija) - U finalu donjeg dijela baraža belgijskog šampionata "crveni" su poraženi nakon jedanaesteraca od Ostendea (2:2, nakon penala 7:6). Tomašević je odigrao cijelu utakmicu, izveo je jedanaesterac, ali na veliku žalost nije pogodio.

Predrag KAŠĆELAN (Arsenal Tula, Rusija) - Dobio je šansu u posljednjem kolu Druge lige Rusije. Univerzalac u odbrani je igrao 69 minuta, a njegov tim je poražen kod kuće od Dinama 0:1. Meč nije bio od rezultatske važnosti, jer se Arsenal već plasirao u elitu.

VEZNI RED

Mladen KAŠĆELAN (Arsenal Tula, Rusija) - Posljednje kolo je donijelo novih 90 minuta. Zahvalni zadnji vezni je dobio žuti karton u porazu od Dinama (0:1). Ipak, na kraju se slavilo jer Mladena i drugove naredne sezone čeka elita ruskog fudbala.

Miloš KRKOTIĆ (Dačija, Moldavija) - Igrao do 86. minuta u derbiju protiv Šerifa. "Vukovi" koje sa klupe vodi Dejan Vukićević su ipak morali pognute glave da napuste teren, jer su izgubili rezultatom 2:3.

Vladimir BOLJEVIĆ (Krakovija, Poljska) - Ušao u 55. minutu i razdrmao tim. Brzo nakon njegovog ulaska Krakovija je postigla pobjedonosni gol na gostovanju Zaglebije Lubinu (1:2).

Vladan SAVIĆ (Kečkemet, Mađarska) - U meču za zaborav gdje je Ujpešt pobijedio 6:1 "ljubičaste" iskusni vezista je iz penala postigao jedini gol za svoj tim.

Marko VUKASOVIĆ (Kečkemet, Mađarska) - Blijedih 90 minuta za solidnog vezistu. Vukasović je dobio žuti karton protiv Ujpešta (6:1), a na veliku žalost postigao je i autogol.

Marko BAKIĆ (Fiorentina, Italija) - Ofanzivni vezista je odigrao posljednjih pet minuta posljednjeg kola Serije A protiv Torina (2:2). "Viola" je završila prvenstvo na četvrtoj poziciji.

Damir KOJAŠEVIĆ (Astana, Kazahstan) - Igrao pola sata u remiju sa Ordabasijem (1:1). Kojašević i saigrači su bili bolji rival, ali nijesu imali formulu da dođu do cijelog plijena.

Radivoje GOLUBOVIĆ (Dačija, Moldavija) - Bio je akter u porazu od Šerifa (2:3), ali od 85. minuta. Za to vrijeme ništa značajnije nije uspio da napravi.

Marko VUKČEVIĆ (Olimpija, Slovenija) - Igrač utakmice!. "Zeleni" su u gostima pobijedili Domžale (1:2), a čovjek odluke je bio upravo naš mladi reprezentativac, koji je zatresao mrežu u sudijskoj nadoknadi.

Igor BURZANOVIĆ (Irtiš, Kazahstan) - Bez obzira što u velikoj pobjedi nad Spartak Semenom (5:0) nije postigao gol, Burzo je bio glavni dirigent "plavo-bijelih". Odličnih 90 minuta.

Andrija KALUĐEROVIĆ (Honefos, Norveška) - Proveo u igri 73 minuta. Honefos je u gostima uzeo dobar bod protiv Hoda (0:0).

Semir AGOVIĆ (Huskvarna, Švedska) - Dobio je priliku u posljednjih 15-ak minuta. Brzonogi ofanzivac i njegov tim su remizirali sa Asiriskom (0:0).

Darko VUČIĆ (Alaškret, Jermenija) - Odigrao je odličnu partiju, ali nije mogao sam. U porazu od Gandžazara Vučić je postigao gol za 1:0, ali njegov tim je na kraju poražen sa 2:3. Na veliku žalost, Alaškret je ispao iz lige.

Saša LOPIČIĆ (Persela, Indonezija) - Korektno odradio posao u remiju sa Putra Samarindom (2:2). Zaradio je i žuti karton.

Uroš DELIĆ (Sirijanska, Švedska) - Zabilježio novih 90 minuta, ali ne baš uspješnih. Hamarbi je uzeo sva tri boda pobijedivši 2:4.

NAPAD

Fatos BEĆIRAJ (Čangčun Jataji, Kina) - Naš reprezentativac je bio najboljim u svom timu. Bećiraj je postigao gol za 1:0, ali ekipa je nakon toga neočekivano pala i pretrpjela poraz od Taindžina (2:1).

Slaven STJEPANOVIĆ (Vendsisel, Danska) - Učestvovao u nesrećnom porazu od Bronshoja (1:0). Slaven je igrao dobro, ali u 88. minutu domaćin je došao do pobjedonosnog gola.

Ivan KNEŽEVIĆ (Dačija, Moldavija) - Postigao gol! Gorostasni napadač je bio jedan od najboljih u porazu od Šerifa (2:3). Mrežu je zatresao za 1:1, ali "vukovi" nijesu imali snage protiv šampiona Moldavije.

Portal Analitika