Društvo

Societe Generale banka poklonila 150 sadnica za parkove u Podgorici

1905sadnice
S
ociete Generale banka Montenegro donirala je 150 sadnica kako bi se ozelenila četiri parka u Podgorici. Akcija je još jedna od brojnih aktivnosti banke u okviru proslave stopedeset godina od osnivanja Societe Generale Grupe.

Societe Generale banka poklonila 150 sadnica za parkove u Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

U akciji sadnje učestvovali su zaposleni u banci koji su izdvojili jedan dan vikenda da bi u Njegoševom i parku na Pobrežju, Karađorđevom i Kraljevom parku zasadili stabla i time doprinijeli stvaranju novih i održavanju postojećih prijatnih zelenih kutaka u glavnom gradu.

U Njegoševom parku, u dijelu sa južne strane Visećeg mosta gdje je u ranijem požaru stradao dio stabala, zaposleni Societe Generale Montenegro zasadili su čemprese, javore kao i ukrasni bagrem, dok je novi park na Pobrežju obogaćen sadnicama breze, javora i bagrema, kao i magnolijama i palmama. S obzirom da je među sadnicama bilo osjetljivih biljaka pejzažni arhitekti i zaposleni Zelenila pratili su i pomagali akciju sadnje dajući neophodne instrukcije za pravilni tretman sadnica.

Zaposlenima banke u sadnji su se pridružili i članovi njihovih porodica, kao i brojni građani koji nedjeljno jutro tradicionalno koriste za šetnju u parku, kaže se u saopštenju Societe Generale banke.

Portal Analitika