Politika

“One stop shop” ispred Sekretarijata za lokalnu samoupravu

1905onestopshopok
K
oalicija “Evropsko lice Podgorice” organizovala je danas akciju pod nazivom “One stop shop”. Akcija je organizovana u vidu simulacije kancelarije za brze odgovore ispred Sekreterijata za lokalnu samoupravu, saopšteno je Portalu Analitika iz medijskog pula koalicije.

“One stop shop” ispred Sekretarijata za lokalnu samoupravu
Portal AnalitikaIzvor

Na zidu “kancelarije” su bila nalijepljena uobičajena pitanja koja građani postavljaju organima lokalne samouprave, a osravljen je i prostor da građani sami dopišu pitanja koja žele.  Kandidatkinja za odbornicu Marija Blagojević je kazala da je glavni cilj ove akcije da se skrene pažnja na trenutnu neefikasnost i usporenost u radu pojedinih jedinica lokalne samouprave.

-Kako bi građanima olakšali procedure predaje zahtjeva, dobijanja potrebnih dokumenata i informacija, uspostavićemo sistem jednog šaltera. Grad mora omogućiti građanima da svoja prava ostvaruju na jednom mjestu, štedjeći njihovo vrijeme i uklanjajući administrativne barijere. Jedinice lokalne samouprave su obavezne da svojim građanima obezbijede što lakši pristup svim informacijama i podacima, i pruže potrebna objašnjenja i obavještenja vezana za način ostvarivanja njihovih prava i obaveza. Zato mi želimo da formiramo Građansku kancelariju koja će omogućiti da građani na jednom mjestu dobiju sve potrebne informacije i pravnu pomoć, čime ćemo obezbijediti znatnu uštedu njihovog vremena i novca- istakla je Blagojević.

 

Portal Analitika